Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Deve Tabanı Baklava Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Deve Tabanı Baklava
Pratik Deve Tabanı Baklava Tarifi


Deve Tabanı Baklava

Malzemeler


1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı su
2-3 damla limon
Yeteri kadar un (Yumuşak bir hamur için)
Açmak için :
1 paket nişasta
1 çay bardağı un
İçi için :
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Üzeri için : 250 gr tereyağı (kızdırılmış)
Şerbeti için :
2 su bardağı şeker
1 su bardağından biraz fazla su
5 damla limon suyu

Yemek Tarifi


Zeytinyağı, su ve limon suyunu karıştırıp içine unu azar azar ekleyin.
Elle çırpın.
Cıvık bir halde iken un katarak fazla sert olmayan bir hamur tutun.
20 dakika üzerine bez örtup hamuru dinlendirin.

Hamurdan 12 adet cevizden biraz büyük bezeler koparın.
Üzerine nişastalı un karışımı serpin.
Oklava ile çarşı yufkasından biraz daha büyük olarak, nişastalı un yardımı ile açın.
Her bir yufkayı karşılıklı kenarlarından ortaya doğru dört bir kenarından toplayın.
(büzerek).

Ortadaki büzülmüş kısma ceviz koyup, uç kısmından ortaya doğru kapatın.
Fırın tepsisine yavaşça çevirin.
Üzerine kızdırılmış tereyağını dökerek fırına verin.

Pembeleşince fırından alın.
Kızgınlığı gittikten sonra ılındırılmış şerbeti üzerine döküp servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kestaneleri sıcak suda 15 dakika haşlayıp ayıklayın. Kuru kayısı ve kuru eriği sıcak suda bekleterek şişmelerini sağlayın.

lspanağı ayıklayın. Kök kısmını 5 cm. uzunluğunda keserek ayırın, iyice yıkayın.

Havuçları temizleyip rendeleyerek tencereye koyun. Üzerine 3 su bardağı sütü ilave edin. Kısık ateste sütü çekene kadar pişirin. İçine şeker, margarin ve pekmezi ilave edin.

Patatesleri kabuğu ile yıkayıp haşlayın. Soyduktan sonra soğutup rendeleyin. Yumurtaları, tuzu, karabiberi ve nişastayı patateslere ekleyip hafifçe yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.

Sahrap Soysal'ın bayram tatlılarından biri...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri