Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Deve Tabanı Baklava Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Deve Tabanı Baklava
Pratik Deve Tabanı Baklava Tarifi


Deve Tabanı Baklava

Malzemeler


1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı su
2-3 damla limon
Yeteri kadar un (Yumuşak bir hamur için)
Açmak için :
1 paket nişasta
1 çay bardağı un
İçi için :
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Üzeri için : 250 gr tereyağı (kızdırılmış)
Şerbeti için :
2 su bardağı şeker
1 su bardağından biraz fazla su
5 damla limon suyu

Yemek Tarifi


Zeytinyağı, su ve limon suyunu karıştırıp içine unu azar azar ekleyin.
Elle çırpın.
Cıvık bir halde iken un katarak fazla sert olmayan bir hamur tutun.
20 dakika üzerine bez örtup hamuru dinlendirin.

Hamurdan 12 adet cevizden biraz büyük bezeler koparın.
Üzerine nişastalı un karışımı serpin.
Oklava ile çarşı yufkasından biraz daha büyük olarak, nişastalı un yardımı ile açın.
Her bir yufkayı karşılıklı kenarlarından ortaya doğru dört bir kenarından toplayın.
(büzerek).

Ortadaki büzülmüş kısma ceviz koyup, uç kısmından ortaya doğru kapatın.
Fırın tepsisine yavaşça çevirin.
Üzerine kızdırılmış tereyağını dökerek fırına verin.

Pembeleşince fırından alın.
Kızgınlığı gittikten sonra ılındırılmış şerbeti üzerine döküp servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yarım çay bardağı sıvıyağı tencereye alın. Ayıklayıp, yıkadığınız ve iri kıydığınız ıspanağı ilave edip kavurun.

Ayşe Tüter'in tarifi

Soğanları ince ince doğrayıp margarinle pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz soğanlara yağlı kıymayı ve tuzu ilave ederek kavurmaya devam edin.

Mantarları fırçalayarak yıkayın. Ardından büyüklüğüne göre 2’ye veya 4’e bölün.

Ön hazırlık olarak brüksel lahanasını az suda haşlayın. Patlıcan, kabak, biber ve patatesi küçük doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri