Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Deve Tabanı Baklava Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Deve Tabanı Baklava
Pratik Deve Tabanı Baklava Tarifi


Deve Tabanı Baklava

Malzemeler


1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı su
2-3 damla limon
Yeteri kadar un (Yumuşak bir hamur için)
Açmak için :
1 paket nişasta
1 çay bardağı un
İçi için :
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Üzeri için : 250 gr tereyağı (kızdırılmış)
Şerbeti için :
2 su bardağı şeker
1 su bardağından biraz fazla su
5 damla limon suyu

Yemek Tarifi


Zeytinyağı, su ve limon suyunu karıştırıp içine unu azar azar ekleyin.
Elle çırpın.
Cıvık bir halde iken un katarak fazla sert olmayan bir hamur tutun.
20 dakika üzerine bez örtup hamuru dinlendirin.

Hamurdan 12 adet cevizden biraz büyük bezeler koparın.
Üzerine nişastalı un karışımı serpin.
Oklava ile çarşı yufkasından biraz daha büyük olarak, nişastalı un yardımı ile açın.
Her bir yufkayı karşılıklı kenarlarından ortaya doğru dört bir kenarından toplayın.
(büzerek).

Ortadaki büzülmüş kısma ceviz koyup, uç kısmından ortaya doğru kapatın.
Fırın tepsisine yavaşça çevirin.
Üzerine kızdırılmış tereyağını dökerek fırına verin.

Pembeleşince fırından alın.
Kızgınlığı gittikten sonra ılındırılmış şerbeti üzerine döküp servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'den lezzetli ve pratik bir yemek tarifi.. Sofra dergisi Mayıs sayısında çıkan bu tarifi mutlaka deneyin.

Doğranmış kuru meyveler bir küçük tencerede elma suyu ile kaynatılır. Ateş kısılıp, 10 dakika daha pişirmeye bırakılır.

Pırasa ve soğanları ince kıyın. Bir tencerede margarini eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.

Küçük bir kapta maya ve pudra şekerini karıştırıp, 1 kahve fincanı kadar su ile eziniz. 2 kahve fincanı un ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, kasenin üstüne bir kapak kapatıp, 20 dakika bekletiniz.

Ön hazırlık olarak ıspanak yapraklarını yıkayıp, mikserden geçirin. Geniş bir kap içinde unu, sütü, yumurtayı ve püre halindeki ıspanağı karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri