Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çikolatalı Baklava Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Çikolatalı Baklava
Pratik Çikolatalı Baklava Tarifi


Çikolatalı Baklava (24 Kişilik)

Malzemeler


3 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvıyağ
l çorba kaşığı sirke
Aldığı kadar un
3 çorba kaşığı kakao
İçine:
300 gram iri kıyılmış ceviz içi
1 su bardağı damla çikolata
Açmak için:
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı kakao
250 gram margarin
250 gram tereyağı
Şerbeti için:
4 su bardağı su
4 su bardağı tozşeker,
yarım limon

Yemek Tarifi


Öncelikle hamur malzemesi olan yumurta, yoğurt, sıvıyağ, sirke, un ve kakaoyu derin bir kaba alın.
İyice yoğurup yumuşak bir hamur elde edin.
Folyoya sarıp yarım saat dinlendirin.
Hamurdan 15 beze koparın, 1 su bardağı nişasta ve 1 su bardağı kakaoyu eleyin.
Bezeleri tepsiden daha büyük açın.
Tepsiyi yağlayın.
250 gram tereyağı ve margarini eritin.
Yufkaların üç adetini bırakıp, kalanların her birini dört parçaya ayırın.
2 kat tepsiye serin.
Üzerine yağ gezdirin.

1- 4 kattan sonra da çikolata ve cevizli harcı koyun.
Parçalanmamış yufkalar kalana kadar her iki katta bir yağ gezdirip, dört katta bir de çikolatalı malzemeden serpin.

2- En üste sağlam olan yufkaları serin.
Kalan yağı üzerine gezdirin.
Tepsiyi çevire çevire dilediğiniz şekilde kesin.
Önceden ısıtılmış kızgın fırına baklavayı koyup, sonra fırının ayarını 150 dereceye getirin.
Üzeri kızarana dek pişirin.
Bu arada şerbeti hazırlayın.
Bunun için su ve şekeri kaynatın.
Ocaktan aldığınız şerbete limon suyunu katın.

3- Fırından aldığınız baklava sıcakken üzerine sıcak şerbeti gezdirin.
Baklava şerbeti çekince servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bulguru yıkayıp süzün. Margarini tencerede eritip bulguru ilave ederek 3-4 dakika kavurun. Sıcak et suyu ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın.

Beşamel sos için, tencerede 1 çorba kaşığı tereyağı ve unu kavurun. Üzerine sütü ilave edin.

Granül kahve, portakal suyu ve bir portakalın rendelenmiş kabuğunu bir kaba alıp karıştırın.

Un, bir kahve fincanı süt, sıvıyağ, tozşeker ve bir tutam tuzu derin bir kasede kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Küçük küpler halinde doğradığınız sebzeleri – artık evde ne varsa – suda haşlamaya başlayın. Suyu içine koyduğunuz malzemenin miktarına göre ayarlayabilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri