Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Cevizli Revani Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Cevizli Revani
Pratik Cevizli Revani Tarifi


Cevizli Revani (8 Kişilik)

Malzemeler


5 Çay Bardağı Un,
4 Adet Yumurta
2 Çay Bardağı Yoğurt,
1.
5 Çay Bardağı İrmik
2 Çay Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Ceviz
2 Paket Kabartma Tozu
2 Paket Vanilya
Hindistan Cevizi (süslemek için)
Şerbeti İçin
3.
5 Su Bardağı Şeker
3.
5 Su Bardağı Su
1/4 Limon

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak şerbeti hazırlayalım.
Bunun için şeker, su ve çeyrek limonu kaynatalırn.
Soğumaya birakalım.

Yumurtaları şekerle beraber köpürene dek çırpalım.

Yoğurdu, irmiği, vanilyayı katalım.
Elenmiş una kabartma tozunu ekleyerek çırpma kabına alalım.
İri dövülmüş cevizleri de alıp karıştıralım.
Küçük bir fırm tepsisini hafif yağlayıp, hamurun yapışmaması için şeker serpiştirelim.
Hamuru tepsiye döküp, önceden ısıttığımız orta ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim.

Fırından aldıktan sonra üzerine 1 su bardağı su gezdirelim.
Önceden hazırlayıp, soğuttuğumuz şerbeti revaninin her köşesine eşit olarak yayalım.
Şerbetini emdiğinde dilimleyerek servis tabağına alalım.
Üzerine, dilediğimiz süslemeyi yaparak servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak içini temizlemek için balıkların karınlarını kesin. İç organlarını çıkardıktan sonra balıkları bol suda yıkayın. Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını temizleyin.

Kayısıların alt kısımlarında çarpı biçiminde ince yarıklar açıp kaynar suya atın. Hemen soğuk suya çıkarıp süzün, kabuklarını soyun. Yarıya bölün ve çekirdeklerini çıkarın.

Taze alınmış yufkayı tezgaha seriyoruz. Üzerine bir tavada margarini eritip fırça yardımıyla sürüyoruz.

Şebnem Sarp'tan şeker gibi bir yemek tarifi...

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez yemeği

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri