Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Cevizli Revani Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Cevizli Revani
Pratik Cevizli Revani Tarifi


Cevizli Revani (8 Kişilik)

Malzemeler


5 Çay Bardağı Un,
4 Adet Yumurta
2 Çay Bardağı Yoğurt,
1.
5 Çay Bardağı İrmik
2 Çay Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Ceviz
2 Paket Kabartma Tozu
2 Paket Vanilya
Hindistan Cevizi (süslemek için)
Şerbeti İçin
3.
5 Su Bardağı Şeker
3.
5 Su Bardağı Su
1/4 Limon

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak şerbeti hazırlayalım.
Bunun için şeker, su ve çeyrek limonu kaynatalırn.
Soğumaya birakalım.

Yumurtaları şekerle beraber köpürene dek çırpalım.

Yoğurdu, irmiği, vanilyayı katalım.
Elenmiş una kabartma tozunu ekleyerek çırpma kabına alalım.
İri dövülmüş cevizleri de alıp karıştıralım.
Küçük bir fırm tepsisini hafif yağlayıp, hamurun yapışmaması için şeker serpiştirelim.
Hamuru tepsiye döküp, önceden ısıttığımız orta ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim.

Fırından aldıktan sonra üzerine 1 su bardağı su gezdirelim.
Önceden hazırlayıp, soğuttuğumuz şerbeti revaninin her köşesine eşit olarak yayalım.
Şerbetini emdiğinde dilimleyerek servis tabağına alalım.
Üzerine, dilediğimiz süslemeyi yaparak servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şeker hastaları için pratik bir çorba tarifi

Hamuru hazırlamak için, pudraşekeri ve tereyağını geniş bir kaba alıp elinizle 1-2 dakika karıştırın.

Etin yoğun olarak Kars mutfağından ismiyle de çekici bir yemek tarifi..

Keki hazırlamak için, yumurtaları tozşekerle çırpın. Üzerine un, kabartma tozu ve kakao ekleyin.

Sarmısağı ezelim. Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla beraber karıştıralım.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri