Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Cevizli Loku (Kuru Baklava) Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Cevizli Loku (Kuru Baklava)
Pratik Cevizli Loku (Kuru Baklava) Tarifi


Cevizli Loku (Kuru Baklava)

Malzemeler


1/2 Kibrit Kutusu Kadar Maya
1 Yemek Kaşıgı Toz Şeker
2 Su Bardağı Ilık Su
Aldığı Kadar Un
İç malzemesi :
300 gr Ceviz İçi (iri çekilmiş)
150 gr İzmir Üzümü (kuru)
4 Yemek Kaşıgı Toz Şeker

Yemek Tarifi


Bir kapta maya ve şekeri bir bardak ılık su ilave ederek ezin.
İçerisine bir bardak ılık su daha ilave edin.
Mayalandırmadan un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında yoğurun.

Hamuru altı eşit parçaya bölerek bezeler yapın.
Bir parça hamuru alıp hiç dinlendirmeden üç milimetre inceliğinde açın.
Açılan her bezenin üzerini sıvı yağla yağlayıp içerisine cevizli, üzümlü ve şekerli içi bolca serpin.
Rulo şeklinde sarararak yağlanmış tepsiye dizin veya kendi etrafında sararak yerleştirin.

Her bezeyi aynı şekilde açarak üzerine iç serpin.
Rulo şeklinde tepsiye yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 220 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin.

İçin hazırlanışı: Bir kapta iri çekilmiş ceviz içi, kuru izmir üzümü ve dört yemek kaşığı şekeri karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv'de sofraların vazgeçilmezi bir çorba tarifi. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık'ın yaptığı brokoli çorbasını çok beğeneceksiniz.

Azzur Restaurant'ın şefi Orhan Demirok'tan sevginizi anlatabilecek çok güzel ve pratik bir tatlı tarifi... Hem görüntüsü hem tadıyla vazgeçilmez...

Portakalları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını dilim dilim soyun ve keskin bir bıçakla kısa şeritler halinde ince ince kıyın.

İsmiyle de çok ilgi çekici olan Hüthüt kuşu Antep yöresine ait bir yemek. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşısı Bayram usta sizler için anlattı...

Süt ve vişne suyunu karıştırıp, kadehlere paylaştırın. Üzerlerine biber top vişneli dondurma koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri