Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Cevizli Loku (Kuru Baklava) Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Cevizli Loku (Kuru Baklava)
Pratik Cevizli Loku (Kuru Baklava) Tarifi


Cevizli Loku (Kuru Baklava)

Malzemeler


1/2 Kibrit Kutusu Kadar Maya
1 Yemek Kaşıgı Toz Şeker
2 Su Bardağı Ilık Su
Aldığı Kadar Un
İç malzemesi :
300 gr Ceviz İçi (iri çekilmiş)
150 gr İzmir Üzümü (kuru)
4 Yemek Kaşıgı Toz Şeker

Yemek Tarifi


Bir kapta maya ve şekeri bir bardak ılık su ilave ederek ezin.
İçerisine bir bardak ılık su daha ilave edin.
Mayalandırmadan un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında yoğurun.

Hamuru altı eşit parçaya bölerek bezeler yapın.
Bir parça hamuru alıp hiç dinlendirmeden üç milimetre inceliğinde açın.
Açılan her bezenin üzerini sıvı yağla yağlayıp içerisine cevizli, üzümlü ve şekerli içi bolca serpin.
Rulo şeklinde sarararak yağlanmış tepsiye dizin veya kendi etrafında sararak yerleştirin.

Her bezeyi aynı şekilde açarak üzerine iç serpin.
Rulo şeklinde tepsiye yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 220 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin.

İçin hazırlanışı: Bir kapta iri çekilmiş ceviz içi, kuru izmir üzümü ve dört yemek kaşığı şekeri karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sıvı yağa tuz, 1 cay kasığı karabiber, 1 cay kasığı kırmızıbiber ve 1 cay kasığı kekiği karıştırın.

Taze ısırganın yapraklarını ayıklayın, tuzla ovduktan sonra bol suda yıkayın.

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

Hamsileri kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz. Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz ve kapatınız.

Makarnayı kaynayan tuzlu suya atın. 10-12 dakika haşlayın. Patlıcanlardan birini alacalı soyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri