Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Cevizli Kadayıf Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Cevizli Kadayıf
Pratik Cevizli Kadayıf Tarifi


Cevizli Kadayıf (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Yufka
1.
5 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
300 gr Tel Kadayıf
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Şerbet malzemesi:
4 Su Bardağı Şeker
5 Su Bardağı Su

Yemek Tarifi


Tezgaha yufkayı serin.
Cevizden 2 çorba kaşığı ayırıp kalanını yufkanın üzerine serpin.
Tel kadayıfı didikleyip cevizin üzerine yayın.
Yufkayı rulo şeklinde sarın.

Rulo şeklinde hazırladığınız yufkayı 1.
5 parmak kalınlığında kesin.
Yağlanmış fırın tepsisine kestiğiniz parçaları yerleştirin.
Üzerlerine azar azar tereyağı ve ceviz ilave edip 30 dakika pişirin.

Bir kapta şeker ve suyu kaynatın.
Şerbetinizi hazırlayın ve soğumaya bırakın.
Pişirdiğiniz kadayıf sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kabın içinde yoğurt ve yumurtayı tahta kaşıkla iyice çırpın. Üzerine zeytinyağını ve ezilmiş beyaz peyniri ilave edip, karıştırın.

Kabuğunu soyduğunuz patates ve havuçları küp küp doğrayın. İnce kıyılmış soğan ve dövülmüş sarımsakla birlikte tencereye alın.

Unu geniş bir kaba alıp üzerine, tozşeker, tuz, kabartma tozu, tereyağı, haşhaş ve portakal kabuğu rendesini ilave edip mikserle 2-3 dakika karıştırın.

Margarini kızıdır irmiği üzerine ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.

Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri