Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Cevizli Kadayıf Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Cevizli Kadayıf
Pratik Cevizli Kadayıf Tarifi


Cevizli Kadayıf (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Yufka
1.
5 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
300 gr Tel Kadayıf
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Şerbet malzemesi:
4 Su Bardağı Şeker
5 Su Bardağı Su

Yemek Tarifi


Tezgaha yufkayı serin.
Cevizden 2 çorba kaşığı ayırıp kalanını yufkanın üzerine serpin.
Tel kadayıfı didikleyip cevizin üzerine yayın.
Yufkayı rulo şeklinde sarın.

Rulo şeklinde hazırladığınız yufkayı 1.
5 parmak kalınlığında kesin.
Yağlanmış fırın tepsisine kestiğiniz parçaları yerleştirin.
Üzerlerine azar azar tereyağı ve ceviz ilave edip 30 dakika pişirin.

Bir kapta şeker ve suyu kaynatın.
Şerbetinizi hazırlayın ve soğumaya bırakın.
Pişirdiğiniz kadayıf sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları iri parçalar halinde doğrayıp, tuzlu suda bekletin. Daha sonra suyunu süzün.

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Ayşe Tüter'in tarifi

Hamuru hazırlamak için unu düz bir zemine alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, su ve tuz ekleyerek yoğurun.

Suyu tencereye alarak kaynatın. Mısır ununu ekleyerek hamur elde edin. Ocağın üzerinde 10 dakika karıştırarak pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri