Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Cevizli Kadayıf Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Cevizli Kadayıf
Pratik Cevizli Kadayıf Tarifi


Cevizli Kadayıf (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Yufka
1.
5 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
300 gr Tel Kadayıf
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Şerbet malzemesi:
4 Su Bardağı Şeker
5 Su Bardağı Su

Yemek Tarifi


Tezgaha yufkayı serin.
Cevizden 2 çorba kaşığı ayırıp kalanını yufkanın üzerine serpin.
Tel kadayıfı didikleyip cevizin üzerine yayın.
Yufkayı rulo şeklinde sarın.

Rulo şeklinde hazırladığınız yufkayı 1.
5 parmak kalınlığında kesin.
Yağlanmış fırın tepsisine kestiğiniz parçaları yerleştirin.
Üzerlerine azar azar tereyağı ve ceviz ilave edip 30 dakika pişirin.

Bir kapta şeker ve suyu kaynatın.
Şerbetinizi hazırlayın ve soğumaya bırakın.
Pişirdiğiniz kadayıf sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Meyvaları temizleyip yıkadıktan sonra 1,5 saat haşlayın. Haşladığınız kuşburnunu ılındıktan sonra süzgeçten geçirin.

Soğanı jülyen doğrayın ve tereyağında soteleyin. Üzerine jülyen doğranmış etleri ilave edin.

Muzlu pudingi 3 bardak soğuk süte ilave edip paket üzerindeki tarife göre pişirin. Ortası delik kek kalıbını hafif ıslatıp pudingi ilave edin.

Pilav tutkunları için lezzetli mi lezzetli bir tarif. Safranlı ve bol baharatlı bu pilavı pişirerek harikalar yaratabilirsiniz.

Makarnayı haşlayıp süzün. Tavuğu bir tavaya alıp, suyunu salıp yeniden çekinceye kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri