Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Cevizli Baklava Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Cevizli Baklava
Pratik Cevizli Baklava Tarifi


Cevizli Baklava (12 Kişilik)

Malzemeler


Hamuru İçin:
1/2 kg Un
3 adet Yumurta
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Tutam Tuz
3 Çorba Kaşığı Yoğurt
Yufkaları Açmak İçin 1 Kase Nişasta
İçine: 1 Paket Margarin
1/2 kg Ceviz
Üzerine: 1 Paket Margarin
7 Su Bardağı Toz Şeker
8 Su Bardağı Su
1/2 Limon

Yemek Tarifi


Öncelikle, 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın.
İçine yarım lmonu sıkın.
Yarım kg un, 3 adet yunurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 tutam tuz ve 3 çorba kaşığı yoğurdu karıştırın.
Kulak memesi yumuşaklğında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Yarım saat dinlendirin.

1) Daha sonra, hamurdan 30 adet ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, üzerine nişasta serpip oklavaya açın.
İçine koymak için 1 paket Margarini eritin.

2) Bir tepsinin içme 1 yufkayı serin.
Üzerine erittiğlniz margarinden bir miktar serpin.

3) Üzerine ikinci yufkayı serin.
Aym şekilde yine yağ serpin.

4) Üçüncü yufkaya da aym işlemi uyguladıktan sonra, dördüncü yufkanın üzerine ceviz serpin.
Bu şekilde üzerine üç yufka daha serip, aralarına yağ serpin.
Her dördüncü yufkanın üzerine ceviz serpip, 30 yufkayı bu şekilde bitirin.

5) Daha sonra, baklavayı uzunlamasına kesin.
Tepsiyi hafifçe yan çevirip, eğik bir şekilde verevlemesine kesin.
Diğer 1 paket margarini de eritip, baklavanın üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kızartın.
Fırmdan çıkardıktan sonra, önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti baklavanın üzerine dökün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Taze alınmış yufkayı tezgaha seriyoruz. Üzerine bir tavada margarini eritip fırça yardımıyla sürüyoruz.

Meyvaları temizleyip yıkadıktan sonra 1,5 saat haşlayın. Haşladığınız kuşburnunu ılındıktan sonra süzgeçten geçirin.

Bir tencerede yağı ısıtın. Soğanı ekleyip, 5 dakika hafifçe renk alıncaya kadar pişirin. Fasulyeleri süzüp tavuk suyuyla birlikte tencereye ekleyin. Bir taşım kaynatın.

Yumurtaları çırpma teliyle çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edin.

200 KALORİ Diyet yapmak isteyenler için çok pratik bir çorba. Sıcak yaz günlerinde sizi hafifletecek bir tarif...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri