Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Cevizli Baklava Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Cevizli Baklava
Pratik Cevizli Baklava Tarifi


Cevizli Baklava (12 Kişilik)

Malzemeler


Hamuru İçin:
1/2 kg Un
3 adet Yumurta
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Tutam Tuz
3 Çorba Kaşığı Yoğurt
Yufkaları Açmak İçin 1 Kase Nişasta
İçine: 1 Paket Margarin
1/2 kg Ceviz
Üzerine: 1 Paket Margarin
7 Su Bardağı Toz Şeker
8 Su Bardağı Su
1/2 Limon

Yemek Tarifi


Öncelikle, 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın.
İçine yarım lmonu sıkın.
Yarım kg un, 3 adet yunurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 tutam tuz ve 3 çorba kaşığı yoğurdu karıştırın.
Kulak memesi yumuşaklğında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Yarım saat dinlendirin.

1) Daha sonra, hamurdan 30 adet ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, üzerine nişasta serpip oklavaya açın.
İçine koymak için 1 paket Margarini eritin.

2) Bir tepsinin içme 1 yufkayı serin.
Üzerine erittiğlniz margarinden bir miktar serpin.

3) Üzerine ikinci yufkayı serin.
Aym şekilde yine yağ serpin.

4) Üçüncü yufkaya da aym işlemi uyguladıktan sonra, dördüncü yufkanın üzerine ceviz serpin.
Bu şekilde üzerine üç yufka daha serip, aralarına yağ serpin.
Her dördüncü yufkanın üzerine ceviz serpip, 30 yufkayı bu şekilde bitirin.

5) Daha sonra, baklavayı uzunlamasına kesin.
Tepsiyi hafifçe yan çevirip, eğik bir şekilde verevlemesine kesin.
Diğer 1 paket margarini de eritip, baklavanın üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kızartın.
Fırmdan çıkardıktan sonra, önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti baklavanın üzerine dökün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta ve tozşekeri çırpın. Yarım su bardağı süt ve margarini ekleyip, tekrar çırpın. Kabartma tozu, kahve, kakao ve unu ekleyip çırpmaya devam edin. 22 cm’lik yağlanmış kalıba dökün.

Makarnayı damak zevkinize göre haşlayın. Bu arada havucu soyup, ince uzun şekilde doğrayın.

Buğdayı sıcak suda 10 dakika kadar kaynatın. Bir gece bekletip, ertesi gün ateşe alın ve eti de ekleyip iyice pişirin.

Tereyağı, yoğurt, un ve maydanozu iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp yarım saat dinlendirin.

Böbrek dolması oldukça değişik bir yemektir. Karışık salata ve patates püresiyle servis edilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri