Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Burma Kadayıf Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Burma Kadayıf
Pratik Burma Kadayıf Tarifi


Burma Kadayıf (10 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Çiğ Burma Kadayıf
600 gr margarin
1 Kg öğütülmüş fıstık içi
1 çorba kaşığı pekmez
Şerbet için:
6 su bardağı su
3 kg toz şeker

Yemek Tarifi


Şekeri ve suyu bir tencerede karıştırın.
Şurup kıvamına gelene dek kaynatın.

Kadayıf için 100 gr eritilmiş margarini ve 1 çorba kaşığı pekmezi karıştırın.
Tepsinin dibine sürün.

Çiğ burma kadayıfı düz bir zeminde açın.
Ortasına boydan boya fıstık içi sepin.
Sonra bir ucundan tutun burarak sarın.
Tepsiye yerleştirin.
Üzerine kalan eritilmiş margarini sürün.
Fazla yağı tepsiyi eğerek dökün.

Burma kadayıfı önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dak.
pişirin.
Aynı tepside ters yüz ederek 10 dak.
da diğer yüzünü pişirin.
Sıcak şerbeti üzerine dökün ve şerbetini çektikten sonra servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kabak, domates ve soğan küp küp doğranır. Tencereye soğan, domates ve kabak sırasında konulur.

Orta büyüklükte kelepçeli bir kek kalıbının dibini ve kenarlarını yağlayın. Milföy hamurlarının 6 adedini kalıbın dibine serin.

Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü pastacısından pratik bir tatlı. Çikolatalı çilek kulesi sunumuyla da oldukça dikkat çekiyor.

Sarımsakları ezip bir kasede pirinç sirkesiyle karıştırın. Salatalıkları uzunlamasına incecik kesin.

Güvece yerleştirdiğiniz yağlı kağıdın içine ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı yerleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri