Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Burma Kadayıf Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Burma Kadayıf
Pratik Burma Kadayıf Tarifi


Burma Kadayıf (10 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Çiğ Burma Kadayıf
600 gr margarin
1 Kg öğütülmüş fıstık içi
1 çorba kaşığı pekmez
Şerbet için:
6 su bardağı su
3 kg toz şeker

Yemek Tarifi


Şekeri ve suyu bir tencerede karıştırın.
Şurup kıvamına gelene dek kaynatın.

Kadayıf için 100 gr eritilmiş margarini ve 1 çorba kaşığı pekmezi karıştırın.
Tepsinin dibine sürün.

Çiğ burma kadayıfı düz bir zeminde açın.
Ortasına boydan boya fıstık içi sepin.
Sonra bir ucundan tutun burarak sarın.
Tepsiye yerleştirin.
Üzerine kalan eritilmiş margarini sürün.
Fazla yağı tepsiyi eğerek dökün.

Burma kadayıfı önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dak.
pişirin.
Aynı tepside ters yüz ederek 10 dak.
da diğer yüzünü pişirin.
Sıcak şerbeti üzerine dökün ve şerbetini çektikten sonra servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletip yumuşamalarını sağlayın.

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suda durulayıp iyice süzün. Soğanı soyup kıyın. Havucu temizleyip iri iri rendeleyin. Dereotunu temizleyip dal dal ayırın.

Bir kapta yağ, şeker, yoğurt ve yumurtayı çırpın. Üzerine un, kabartma tozu, vanilya döküp karıştırın, kek hamurunu hazırlayın.

Azzur Restaurant'ın şefi Orhan Demirok'tan sevginizi anlatabilecek çok güzel ve pratik bir tatlı tarifi... Hem görüntüsü hem tadıyla vazgeçilmez...

Buğdayı 15 dakika haşlayın. Biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin ve küp küp kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri