Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bülbül Konağı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Bülbül Konağı
Pratik Bülbül Konağı Tarifi


Bülbül Konağı (8 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Yumurta
1 Paket Margarin
1.
5 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Sirke
1 Çay Bardağı
1 Paket Kabartma Tozu
1 Kase Ceviz
Sıvı yağ, Alabildiği kadar un
Şerbeti için:
5 Su Bardağı Şeker
5 Su Bardağı Su, 1/4 Limon

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak, verilen malzemeyle şerbeti hazırlayalım.
Ateşten alarak, soğumaya bırakalım.

Hamuru yoğuracağımız kaba yoğurdu, eritip soğuttuğumuz margarini, yumurtayı, sıvı yağı ve sirkeyi alalım.
Azar azar unu ve kabartma tozunu ilave ederek, kulak memesi kıvamında, bir hamur elde edelim.
Hamuru iki eşit parçaya bölelim.
İlk parçayı, merdaneyle yarım parmak kalınlığında açalım.

Açtığımız hamurdan, su bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar çıkartalım.
Hamurdan ayırdığımız ikinci parçayı da aynı şekilde açalım.
Su bardağıyla birinciye eşit sayıda yuvarlaklar keselim.
İkinci parçadan kestiğimiz parçaların ortasını küçük bir kapakla kesip, çıkartalım.
Simit şeklindeki ikinci parçaları, birincinin üzerine yumurta akı sürerek yapıştıralım.

Havuz şekli alan tatlılarımızın boşluklarına birer yarım ceviz içi yerleştirelim.
Hafifçe yağlanmış tepsiye tatlıyı dizelim.
Fırına sürmeden önce üzerine yumurta akı sürelim.
Tatlımızı orta ısıda pişirelim.
Tatlılar fırından çıkar çıkmaz, şerbeti üzerlerine gezdirelim.

Not : Dilerseniz, bir paket krem şantiyi, bir çay bardağı suyla karıştırarak, krema hazırlayabilir ve tatlının orta kısmını doldurup, süsleyebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kabın içinde sütü, ufalanmış bisküviyi, vanilyayı, kakaoyu ve tatlandırıcıyı iyice karıştırın

Sucuğun zarını soyup minik minik doğrayın. Mantının hamuru için un, su, tuz ve yumurtayı bir karıştırma kabında yoğurun.

Bayat ekmeğin kenarlarını incecik kesin ya da bardak yardımıyla yuvarlak dilimler çıkarın. Fırında hafifçe kızartın.

Ekmekleri yumuşaması için sütte bekletip sıkarak ufalayın. Sarımsak ve soğanların kabuğunu soyun.

Yöresel lezzetler denemek isteyenler için Antep mutfağından farklı bir pilav tarifi... Mutlaka denenmeli...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri