Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bıçak Tatlısı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Bıçak Tatlısı
Pratik Bıçak Tatlısı Tarifi


Bıçak Tatlısı (8 Kişilik)

Malzemeler


1 Paket Margarin
2 Su Bardağı Süt
3 Su Barağı Un
1 Adet Yumurta
Şerbet İçin:
500 gr Şeker
1,5 Su Bardağı Su
1/2 Limonun Suyu

Yemek Tarifi


Önce şerbeti hazırlayın.
Bunun için şeker ve 1.
5 su bardağı suyu kaynatın.
Limon suyunu ilave edin.

Derin bir kapta margarini eritin.
Sütü ekleyin.
Kaynadıktan sonra altını kapatın.
Unu azar azar ekleyin.
Sürekli karıştırarak hamur yapın.
Hamur ılınınca, yumurtayı ekleyin.
İyice yoğurun.
Hamuru fırın kabına yayın.
Elinizle düzeltin.
Bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirin.
4 saat dinlendirip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kayısıları derin bir tencereye alın. Üzerine su ve çubuk tarçın ekleyip 15 dakika haşlayın.

Barbunyayı bir taşım haşlayarak süzün. Zeytinyağını tencereye alarak ay şeklinde doğradığınız soğanı ve dilimlediğiniz havucu ilave edin.

Soğan ve sarımsağı rendeleyin. Soğan, sarımsak, tuz ve ıspanağı kısık ateşte, ıspanaklar yumuşayana dek pişirin.

Şeker ve suyu kaynatıp şurup haline getirin. Soğumaya bırakın. Hazırladığınız şuruba, eritilmiş tereyağını ve balı ilave edin.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Sıvıyağ ile karıştırıp servis tabağına alın. Kayısıları doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri