Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bıçak Tatlısı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Bıçak Tatlısı
Pratik Bıçak Tatlısı Tarifi


Bıçak Tatlısı (8 Kişilik)

Malzemeler


1 Paket Margarin
2 Su Bardağı Süt
3 Su Barağı Un
1 Adet Yumurta
Şerbet İçin:
500 gr Şeker
1,5 Su Bardağı Su
1/2 Limonun Suyu

Yemek Tarifi


Önce şerbeti hazırlayın.
Bunun için şeker ve 1.
5 su bardağı suyu kaynatın.
Limon suyunu ilave edin.

Derin bir kapta margarini eritin.
Sütü ekleyin.
Kaynadıktan sonra altını kapatın.
Unu azar azar ekleyin.
Sürekli karıştırarak hamur yapın.
Hamur ılınınca, yumurtayı ekleyin.
İyice yoğurun.
Hamuru fırın kabına yayın.
Elinizle düzeltin.
Bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirin.
4 saat dinlendirip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mangal tutkunları müjde! Yemekevi.tv sizleri unutmadı. Piknik keyfinize keyif katmak için, gurme Nedim Arzık terbiyeli şişin püf noktalarını anlattı...

Margarini eritin. Zeytinyağı, yoğurt, ılınmış margarin, 1 adet yumurta (bir tanesini üzerine sürmek için ayırın), karabiberi karıştırın.

İftar sofraları için çok lezzetli bir bulgur pilavı.. Ramazan sofralarınıza lezzet katacak bu yemek tarifini mutlaka deneyin.

Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı soyup ezin. Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun.

Wow Hotel Convention Center'ın başarılı şefi Mehmet Yalçınkaya'dan Sevgililer Günü'ne özel bir tarif. Aşk temalı bu yemeği mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri