Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bıçak Tatlısı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Bıçak Tatlısı
Pratik Bıçak Tatlısı Tarifi


Bıçak Tatlısı (8 Kişilik)

Malzemeler


1 Paket Margarin
2 Su Bardağı Süt
3 Su Barağı Un
1 Adet Yumurta
Şerbet İçin:
500 gr Şeker
1,5 Su Bardağı Su
1/2 Limonun Suyu

Yemek Tarifi


Önce şerbeti hazırlayın.
Bunun için şeker ve 1.
5 su bardağı suyu kaynatın.
Limon suyunu ilave edin.

Derin bir kapta margarini eritin.
Sütü ekleyin.
Kaynadıktan sonra altını kapatın.
Unu azar azar ekleyin.
Sürekli karıştırarak hamur yapın.
Hamur ılınınca, yumurtayı ekleyin.
İyice yoğurun.
Hamuru fırın kabına yayın.
Elinizle düzeltin.
Bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirin.
4 saat dinlendirip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Orta büyüklükte kelepçeli bir kek kalıbının dibini ve kenarlarını yağlayın. Milföy hamurlarının 6 adedini kalıbın dibine serin.

Eritilmiş margarin ve bir bardak toz şekeri iyice çırpın. Çırpılmış şekerli yağa 4 yumurtanın sarısını ilave ederek çırpmaya devam edin.

Un, kakao ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Şeker ve yumurtaları bir kaseye alıp mikserle 1-2 dakika çırpın.

Bütün sebzeleri yıkayın. Fasulyeleri ayıklayıp ortadan ikiye bölün. Kabak ve havucun kabuklarını soyun.

Makarnayı damak zevkinize göre haşlayın. Bu arada havucu soyup, ince uzun şekilde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri