Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Baklava Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Baklava
Pratik Baklava Tarifi


Baklava (10 Kişilik)

Malzemeler


3 Adet Yumurta
4 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1/2 Limon Suyu
1/2 Çay Bardağı Su
Alabildiği Kadar Un
İçine: Dövülmüş Ceviz
Şerbet İçin:
4 Su Bardağı Şeker
3.
5 Su Bardağı Su
1/4 Limon
Ayrıca:
Açmak İçin Nişasta
250 gr Margarin(Üzerine Dökmek İçin)

Yemek Tarifi


Bakalvanın şerbetini hazırlayalım.
Bunun için şeker, su ve çeyrek limonu kaynatalım ve bekletelim.
Yoğurt, zeytinyağı, limon suyu ve suyu bir kabın içinde karıştıralım.
Yumurtaları içine kırıp, unu azar azar ilave ederek poğaça hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edelim.

Hamurdan büyük parçalar kopartarak 20 adet beze yapalım.
Bezelerin üzerine nemli bir bez örtüp, 20 dk dinlendirelim.
İlk 10 bezeyi ayrı ayrı hafifçe unlanmış zeminde servis tabağı büyüklüğünde açalım.
Aralarına nişasta serperek üst üste dizelim.

Oklavayla 10 bezeyi birarada incecik açalım.
İlk 4 yufkayı bolca yağlanmış bir tepsiye alıp, her 4 yufkada bir dövülmüş ceviz serpelim.
Kalan 10 bezeyi de açalım.
Onları da yine aralarına ceviz serperek tepsiye alalım.
Bu arada margarini kızdıralım.

Tepsideki hamuru baklava dilimi şeklinde keselim.
Üzerine iyice kızdırılmış margarini gezdirelim.
(margarin asla ılık olmamalı).
Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına sürelim.
Baklavanın üzeri altın sarısı renk alana dek pişirelim.
Çıkarttıktan sonra baklavayı bir süre bekleterek ılıtalım.
Üzerine ılık şerbeti döküp, tatlısını çekmesini bekledikten sonra servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta akı, tozşeker ve bir tutam tuzu kar haline gelene kadar çırpın. 4 adet büyük beze yapıp, yuvarlak şekil verin.

Ramazan sofraları için lezzetli bir karnıyarık tarifi. Birde tavuklu karnıyarığı deneyin.

Yemekevi.tv'de Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden pazı ve lahana sarması. Potal Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Mustafa Özkan'ın tarifini mutlaka deneyin.

Mercimek ve suyu bir tencereye koyup kapağı yarı kapalı olarak pişmeye bırakın. Mercimek yumuşayınca ocaktan alıp üzerine bulguru ekleyin.

Tüm malzemeyi karıştırıp, hamur haline getirin. Oklava veya merdane yardımıyla 20 cm çapında yassı ekmekler açın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri