Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Badem Tatlısı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Badem Tatlısı
Pratik Badem Tatlısı Tarifi


Badem Tatlısı (6 Kişilik)

Malzemeler


6 yumurta
2 çorba kaşığı toz seker
100 gr margarin
2 çorba kaşığı un
50 gr kabuksuz badem
100 gr çekilmiş badem
1 kilo şekerden yapılmış şurup
Şurubun malzemesi
1 kg toz şeker
3 bardak su
Yarım limon suyu

Yemek Tarifi


Tatlının hazırlanışı: Yumurta sarılarını aklarından ayırarak bir tencereye alın ve şekeri de ilave edin.
Ağır ateşte tel ile çırparak kabartın.

Ateşten alarak çekilmiş badem, un ve 50 gr eritilmiş margarin ekleyin.
Yumurta aklarını ayrı bir kapta çırparak kar haline getirin.
Karışıma katarak kevgirle karıştırın.

Yağlanmış tepsiye dökerek düzleştirin.
Üzerine ince kırılmış bademi serpiştirip 20 dakika ile yarım saat arasında pişirip fırından çıkarın.
Üzerine soğuk şurup dökün.
Servis edin.

Şurubun hazırlanışı: Seker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatın.
Köpüğünü alın, limon suyunu katın.
Kısa bir süre daha kaynatıp ateşten alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fasulye ve barbunyayı bir gece soğuk suda bekletip süzün. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek yüksek ateşte 10 dakika kadar kaynatın.

Pikniğin vazgeçilmezi mangal keyfini Yemekevi.tv ile yaşayın. Parmaklarınızı yedirtecek ızgara kanat ve tavuk pirzola için bu terbiye tarifini unutmayın...

Hem çocuklar hem yetişkinler için çok keyifli bir tatlı. Yapılışı da çok basit. Fatoş Yalçınkaya bu tarifi sizlerle paylaştı..

Ramazan bayramı için çok lezzetli bir çorba tarifi. Türk mutfağının önemli çorbalarından biri olan düğün çorbasını mutlaka deneyin.

Hamsileri kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz. Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz ve kapatınız.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri