Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Badem Tatlısı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Badem Tatlısı
Pratik Badem Tatlısı Tarifi


Badem Tatlısı (6 Kişilik)

Malzemeler


6 yumurta
2 çorba kaşığı toz seker
100 gr margarin
2 çorba kaşığı un
50 gr kabuksuz badem
100 gr çekilmiş badem
1 kilo şekerden yapılmış şurup
Şurubun malzemesi
1 kg toz şeker
3 bardak su
Yarım limon suyu

Yemek Tarifi


Tatlının hazırlanışı: Yumurta sarılarını aklarından ayırarak bir tencereye alın ve şekeri de ilave edin.
Ağır ateşte tel ile çırparak kabartın.

Ateşten alarak çekilmiş badem, un ve 50 gr eritilmiş margarin ekleyin.
Yumurta aklarını ayrı bir kapta çırparak kar haline getirin.
Karışıma katarak kevgirle karıştırın.

Yağlanmış tepsiye dökerek düzleştirin.
Üzerine ince kırılmış bademi serpiştirip 20 dakika ile yarım saat arasında pişirip fırından çıkarın.
Üzerine soğuk şurup dökün.
Servis edin.

Şurubun hazırlanışı: Seker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatın.
Köpüğünü alın, limon suyunu katın.
Kısa bir süre daha kaynatıp ateşten alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtalar bir kaseye kırılıp tuz ve karabiber eklenerek çırpılır.

Eskişehir mutfağından özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir yemek. Arabaşı, yörenin vazgeçilmez yemeklerinden biri...

Hindiyi seçerken 6-8 aylık ‘palaz’ları tercih etmelisiniz. Fırında pişmeye daha müsait olurlar. Pişirmeden önce hindinin içinin tamamen temizlenmesi gerekir.

İftar sofraları için pratik ve farklı bir salata tarifi.

Meyvaları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Üzerine toz şeker koyup bir gece bekletin. Ertesi gün 1 su bardağı soğuk su ekleyip orta ateşte kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri