Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Akdeniz Gülü Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Akdeniz Gülü
Pratik Akdeniz Gülü Tarifi


Akdeniz Gülü

Malzemeler


3 su bardağı Un
4 adet Yumurta
2 çay bardağı Nişasta
10 yemek kaşığı Tereyağ
3,5 adet Limon suyu
3 su bardağı Toz şeker
1 su bardağı Antep fıstığı
4 su bardağı Su

Yemek Tarifi


Öncelikle tozşeker ile suyu kaynatıp, limon suyunu ekleyin.
Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın.
Un, yumurta ve limon suyunu yoğurup, parçalar koparın.
Üzerini nişasta serpip, yaklaşık 5 dakika dinlendirin.
Oklava ile tek tek açın.
Tüm yufkaların aralarına eritilmiş tereyağı sürüp, üst üste dizin.
Bıçakla kare biçiminde kesin.
Uçlarını içe doğru bohça biçiminde katlayın.
Üzerine iri kıyılmış antepfıstığı serpin.
Biraz daha tereyeğı sürüp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 45 dakika pişirin.
Önceden hazırladığınız ılık şerbeti üzerine gezdirin.
Şerbetini çekince servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv okuyucularınden Neslihan Hanım'dan çölyaklılar için özel bir tarif...

Milföy hamurlarını unlu zemine koyup 5 dakika oda sıcaklığında bekletin. Tartölet kalıplarının içini zeytinyağı ile yağlayın.

Pirinci soğuk su ile yıkayıp suyunu süzün. Üzümleri yıkayıp, ayıklayarak ayrı ayrı kaplarda soğuk suda şişmeye bırakın.

Kuşbaşı kuzu etini sıvıyağda soteleyin. Yemeklik doğranmış soğan ve biber salçasını ilave edip, üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri