Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantarlı Pirzola Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Mantarlı Pirzola
Pratik Mantarlı Pirzola Tarifi


Mantarlı Pirzola (2 Kişilik)

Malzemeler


1 Çorba Kaşığı Margarin
4 Adet Pirzola
1 Adet Soğan
4 Adet Mantar
1 Adet Biber
1 Adet Domates
Tuz , Karabiber

Yemek Tarifi


Tavaya margarini alın.
Karıştırarak eritin.
Pirzolaları yağda çevirin.
İyice pişince tavadan alın.
Yemeklik doğranmış soğanları tavaya koyup, üzerine iri iri doğranmış mantarları ekleyin.
Domates ve biberi küçük küçük doğrayıp, tavada karıştırın.

Tuz ve karabiberi ekleyin.
10 dakika daha pişirin.
İçine yeniden pirzolaları ekleyip, pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Haşlayıp suyunu süzdükten sonra çatalla ezin.

Unu eledikten sonra ortasını açın. Eritilmiş margarin, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, yoğurt, kabartma tozu, tozşeker ve tuzu una ekleyin.

Nohudu ve gendimeyi bir gece öncesinden ıslatın. Ayrı ayrı tencerelerde nohudu 3 su bardağı suda, gendimeyi 5 su bardağı suda yumuşayana kadar haşlayın.

Bisküvileri bir kaba ufalayın. Jöleyi 2 su bardağı kaynar su ekleyip, çözülünceye kadar karıştırın.

Savayer bisküvileri kalıba yanları dolduracak şekilde döşeyin. Süt ile malzemeleri pişirin, mikserle çırpın. Aralara bir kat krema fıstık bir kat bisküvi döşeyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri