Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantarlı Et Sote Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Mantarlı Et Sote
Pratik Mantarlı Et Sote Tarifi


Mantarlı Et Sote

Malzemeler


750 gr dana kuşbaşı
500 gr mantar
1 adet büyük kuru soğan
2 adet yeşil sivri biber
1 adet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı Domates salçası
1 çay kaşığı Biber salçası
Tuz
Toz Karabiber
Toz Kırmızı biber
Kimyon
1,5-2 su bardağı sıcak su
1 çay bardağından biraz az mısırözüyağı
1 yemek kaşığı margarin

Yemek Tarifi


1.
Etleri sudan geçirip 1 litre su ile düdüklüde 25 dk pişirin.

2.
Etler pişerken, kuru soğanı, yeşil biberi, domatesleri yemeklik doğrayın.
Sarımsakların kabuklarını soyun.

3.
Mantarları güzelce yıkayıp dörde yada beşe istediğiniz şekilde doğrayın.
( Mantarları limonlu suda bekletirseniz kararmaz)
4.
Etleri 25 dak sonunda genişce bir tencereye alın.
İçerisine 1 kepçe düdüklüdeki et suyundan koyun.

5.
Orta hararetli ateşte biraz suyunu çekene kadar pişir.

6.
Doğranmış soğan, yeşil biberleri ve bir yemek kaşığı margarini (tercihe bağlı) tencereye ilave edin.

7.
Soğan ve biber leri 5-7 dk ara ara karıştırarak pişir.

8.
Daha sonra mantarları, domates, domates ve biber salçasını ilave et.
Mantarlar suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak pişir.

9.
Sıcak suyu ilave et (bunun yerine düdüklüdeki et suyundan da koyabilirsin fakat ağır olur.
) ve sarımsakları içine doğra , 15-20 dk en kısık ateşte pişir.
Etlerinden bir tane al, pişip pişmediğini kontrol et.
Pişmiş ise altını kapat sıcak olarak servis yap.
Pişmemiş ise biraz daha kaynattıktan sonra altını kapat.
Etin suyunu siz istediğiniz gibi ayarlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kırmızı lahanayı ince kıyıp tuzla ovun. Suyunu sıkın ve blenderden geçirin.

Bulgur ve suyu tencereye alıp, ocağa oturtun. Kaynadığında ocağın altını kısıp, kapağı kapalı şekilde 30 dakika pişirin.

Zeytinyağını tavada ısıtın. Pilicin her iki tarafını kızartın. Tavadan çıkarıp, sıcak tutun.

Pazı yapraklarını yıkayın. Hafif tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra ekmek tahtasında ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın.

Mercimeği kaynar suda 30 dakika pişirin. Pişmesine yakın karıştırmaya başlayın. Mercimekler suyunu çekip iyice dağılıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri