Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantarlı Dana Eskalop Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Mantarlı Dana Eskalop
Pratik Mantarlı Dana Eskalop Tarifi


Mantarlı Dana Eskalop (4 Kişilik)

Malzemeler


8 Adet Dana Eskalop
2 Adet Biber(biri kırmızı,diğeri yeşil ya da sarı)
200 gr Mantar
Maydanoz
1 Yumurta
1 Diş Sarmısak
Limon
80 gr Kalın Dilimlenmiş Jambon
Tereyağı ya da zeytinyağı
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Biberleri yıkadıktan sonra şeritler halinde doğrayın.

Bir tavada erittiğiniz 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağında sarmısağı öldürün.
Sarmısakları çıkarın, aynı yağa biberleri atıp 10 dakika harlı ateşte kızartın.

Mantarları yıkayıp dilimleyin.
Zar şeklinde doğranmış jambonla birlikte biberleri kızarttığınız tavaya mantarları da atın.
10 dakika kadar kızarsınlar.

Dana eti dilimlerini ekleyin ve 8 dakika kadar iki taraflı iyice kızartın.

Bir limonun suyuyla yumurtayı iyice çırpın, bir tutam kıyılmış maydanozu ekleyin.

Eti ateşten indirdikten sonra sıcak bir tabağa döşeyin.

Limon ve yumurtayla hazırladığınız sosu biberlerin üzerine dökün, ateşi söndürüp hızla karıştırın.
Karışımı et dilimlerinin üzerine gezdirdikten sonra servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Semizotlarının yapraklarını saplarından ayırın. Saplarını başka bir yemek için ayırın. Yapraklarını yıkayıp süzdürün, bir kenarda bekletin.

Katalan usulü puding İspanyol tatlısı. Usta aşçı sizler için tarif verdi. Dünya mutfaklarını denemek isteyenler Mart ayında bu yemeği tadabilecek...

Yaş mayayı küçük bir kaba alın. Üzerine 1 su bardağı ılık su ve tozşeker ekleyin. Bir kaşıkla ezerek eritin ve 10 dakika kadar kabarmasını bekleyin.

Ciğerin zarını soyduktan sonra yaprak şeklinde dilimleyin. Isıya dayanıklı fırın kabına yağlı kağıt serin.

Kayısıların alt kısımlarında çarpı biçiminde ince yarıklar açıp kaynar suya atın. Hemen soğuk suya çıkarıp süzün, kabuklarını soyun. Yarıya bölün ve çekirdeklerini çıkarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri