Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantarlı Biftek Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Mantarlı Biftek
Pratik Mantarlı Biftek Tarifi


Mantarlı Biftek (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
Yarım Kg.
Mantar
2 Diş Sarmısak
4 Adet Biftek
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar
Tuz

Yemek Tarifi


Bir tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağ koyup, birkaç dakika kızdırın.
Daha sonra 1 adet soğanı yemeklik doğrayıp, yağın içine atın.
Pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanların yanına yarım kg mantarı ekleyin.
Sürekli karıştırarak kavurun.
Dövülmüş 2 diş sarmısağı ve yeterli miktarda tuzu ilave edin.

Malzemeler

i birkaç dakika daha kavurduktan sonra , ocaktan alın.

Başka bir kabın içinde 4 adet bifteği kendi suyuyla pişirin.
Daha sonra etlerin içine önceden hazırladığınız mantarlı malzemeyi koyun.
Mantarların üzerine rendelenmiş 1 su bardağı kaşar peynirini serpin.

İçleri dolan etleri genişçe bir tepsiye koyun.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşarlar eriyene dek pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İnce doğradığınız patatesleri sıvıyağda kızartıp kenara alın. Bifteği bir parmak kalınlığında doğrayıp kızartın. Yoğurdu ve suyu bir kaba alın.

Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü pastacısından pratik bir tatlı. Çikolatalı çilek kulesi sunumuyla da oldukça dikkat çekiyor.

Ilık sütte, şeker ve mayayı eritin. Eritilmiş margarin, zeytinyağı, tuz ve alabildiği kadar unu ekleyip iyice yoğurun.

Yarım çay bardağı sıvıyağı tencereye alın. Ayıklayıp, yıkadığınız ve iri kıydığınız ıspanağı ilave edip kavurun.

Pancarların kabuklarını soyup jülyen doğrayın. Sarımsakları ezip pancarlarla karıştırın ve üzerine limon tuzu döküp bir kenarda beklemeye alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri