Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantarlı Biftek Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Mantarlı Biftek
Pratik Mantarlı Biftek Tarifi


Mantarlı Biftek (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
Yarım Kg.
Mantar
2 Diş Sarmısak
4 Adet Biftek
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar
Tuz

Yemek Tarifi


Bir tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağ koyup, birkaç dakika kızdırın.
Daha sonra 1 adet soğanı yemeklik doğrayıp, yağın içine atın.
Pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanların yanına yarım kg mantarı ekleyin.
Sürekli karıştırarak kavurun.
Dövülmüş 2 diş sarmısağı ve yeterli miktarda tuzu ilave edin.

Malzemeler

i birkaç dakika daha kavurduktan sonra , ocaktan alın.

Başka bir kabın içinde 4 adet bifteği kendi suyuyla pişirin.
Daha sonra etlerin içine önceden hazırladığınız mantarlı malzemeyi koyun.
Mantarların üzerine rendelenmiş 1 su bardağı kaşar peynirini serpin.

İçleri dolan etleri genişçe bir tepsiye koyun.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşarlar eriyene dek pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir paket Chocolate Mousse'u geniş ve derin bir kabın içine boşaltın. Üzerine bir su bardağı sütü ilave ederek eriyene kadar karıştırın.

Soğanların alt kısımlarını biraz kesip kabuklarını soyun. Bütün olarak sıcak suda haşlayıp süzgece alın.

Yemekevi.tv okuyucularınden Tufan Alkın'ın tarifi

Közlenmiş biberle yapılabilecek güzel ve lezzetli bir dolma. Ustasının al biber rulosu dediği bu yemeği Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un aşçısı Alaaddin Kızılca anlattı.

Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup çıkartın. Kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri