Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantarlı Biftek Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Mantarlı Biftek
Pratik Mantarlı Biftek Tarifi


Mantarlı Biftek (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
Yarım Kg.
Mantar
2 Diş Sarmısak
4 Adet Biftek
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar
Tuz

Yemek Tarifi


Bir tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağ koyup, birkaç dakika kızdırın.
Daha sonra 1 adet soğanı yemeklik doğrayıp, yağın içine atın.
Pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanların yanına yarım kg mantarı ekleyin.
Sürekli karıştırarak kavurun.
Dövülmüş 2 diş sarmısağı ve yeterli miktarda tuzu ilave edin.

Malzemeler

i birkaç dakika daha kavurduktan sonra , ocaktan alın.

Başka bir kabın içinde 4 adet bifteği kendi suyuyla pişirin.
Daha sonra etlerin içine önceden hazırladığınız mantarlı malzemeyi koyun.
Mantarların üzerine rendelenmiş 1 su bardağı kaşar peynirini serpin.

İçleri dolan etleri genişçe bir tepsiye koyun.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşarlar eriyene dek pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kap içerisinde yağ ile doğranmış soğanı hafifçe öldürün. İçerisine etleri atın. Bir çay bardağı su ile etleri orta ısılı ateşte pişirin.

Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırıp soğanları kavurun.

Kalorisi az olan bir makarna yemek isteyen makarna tutkunları için Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'dan pratik bir tarif...

lspanağı ayıklayın. Kök kısmını 5 cm. uzunluğunda keserek ayırın, iyice yıkayın.

Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri