Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantarlı Biftek Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Mantarlı Biftek
Pratik Mantarlı Biftek Tarifi


Mantarlı Biftek (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
Yarım Kg.
Mantar
2 Diş Sarmısak
4 Adet Biftek
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar
Tuz

Yemek Tarifi


Bir tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağ koyup, birkaç dakika kızdırın.
Daha sonra 1 adet soğanı yemeklik doğrayıp, yağın içine atın.
Pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanların yanına yarım kg mantarı ekleyin.
Sürekli karıştırarak kavurun.
Dövülmüş 2 diş sarmısağı ve yeterli miktarda tuzu ilave edin.

Malzemeler

i birkaç dakika daha kavurduktan sonra , ocaktan alın.

Başka bir kabın içinde 4 adet bifteği kendi suyuyla pişirin.
Daha sonra etlerin içine önceden hazırladığınız mantarlı malzemeyi koyun.
Mantarların üzerine rendelenmiş 1 su bardağı kaşar peynirini serpin.

İçleri dolan etleri genişçe bir tepsiye koyun.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşarlar eriyene dek pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Daha sonra haşlayıp süzün. Patlıcanı ateşte közleyin. Ayıklayıp, incecik kıyın. Soğanı piyazlık doğrayın.

Ciğerin zarını soyun. Yarım parmak eninde dilimlere doğrayın. Yıkayıp, sularını süzün. Ciğerlerin suyu iyice süzülüp, kuruyunca una bulayın. Kızgın sıvı yağa ikişer üçer atın.

Yarım çay bardağı sıvıyağı tencereye alın. Ayıklayıp, yıkadığınız ve iri kıydığınız ıspanağı ilave edip kavurun.

Elif Kılıç'tan farklı bir kek tarifi

Tozşeker ve yumurtayı çırpın. Ardından sütü ekleyin. 2 su bardağı unu, kabartma tozu ve vanilya ile ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri