Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantarlı Biftek Sarma Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Mantarlı Biftek Sarma
Pratik Mantarlı Biftek Sarma Tarifi


Mantarlı Biftek Sarma (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Adet 160 gramlık Dana Biftek
200 gr Mantar
1 Su Bardağı Et Suyu
2-3 Diş Sarmısak
2 Çorba Kaşığı Acı Hardal
8 Dilim Pastırma
1 Havuç
1/2 Demet Maydanoz
2 Yeşil Soğan
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1.
5 Çorba Kaşığı Margarin
1/2 Su Bardağı Su
1 Defne Yaprağı
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Çorba Kaşığı Un
5-6 Arpacık Soğanı
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


1) Mantarları ince ince doğrayıp kaynamış et suyunda yarım saat bekletin.
Biftek dilimlerini düz zemine yayın.
Sarımsakları ezip hardala karıştırın ve etlerin üzerine sürün.
Pastırma dilimlerini ekleyin.

2) Havuç, maydanoz ve yeşil soğanları doğrayıp margarinde kavurun.
Domates salçasını ekleyip karıştırın.
Yarım su bardağı su ve defne yaprağını ilave edin.
Et suyunda beklettiğiniz mantarları suyuyla birlikte tencereye ekleyip pişirin.
Sonra defneyi çıkarın.
Mantarlı karışımın bir kısmını ayırıp kalanını bifteklerin üzerine paylaştırın.

3) Biftekleri rulo şeklinde sarıp mutfak ipiyle bağlayın.
Üzerine tuz ve karabiber serpin.

4) Hazırladığınız biftek rulolarını una bulayıp kızgın yağda kızartın.
Düz bir tepsiye alın ve önceden 170 dereceye ayarlanmış frında 50 dakika pişirin.
Kalan mantarlı karışıma arpacık soğanları ilave edip 10 dakika kadar pişirin.
Biftek ruloları servis tabağına alıp sos eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şeker hastaları için Dr. Gülseren Ünsün'ün taze uskumru buğulama tarifi..

Balık tutkunları için çok lezzetli bir tarif. İstanbul'un gözde mekanlarından Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç sizler için anlattı...

Patatesleri soyup tuzlu kaynar suda 15 dakika haşlayın. Soğanları soyup ince ince doğrayın. 1 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp soğanları hafifçe pembeleştirin.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Patlıcanları ikiye bölüp içlerini çıkarın.

Enginarları soyup limonlu suda bekletin. 4 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı tuzu kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri