Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantarlı Antrikot Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Mantarlı Antrikot
Pratik Mantarlı Antrikot Tarifi


Mantarlı Antrikot (4 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Kg Antrikot
3 Adet Soğan
1.
5 Su Bardağı Mantar
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çay Kaşığı Karabiber
Tuz

Yemek Tarifi


2 Çorba Kaşığı sıvı yağı tavaya koyup kızdırın.
Mantarları irice doğrayıp, yağın içine atın.
Piyazlık doğradığınız soğanları da bu yağa ilave edin.
Birkaç dakika karıştırıp kavurun.
Tuzunu serpin.

Etleri de tavaya yerleştirip, ters-yüz ederek kızartın.
Karabiber ve tuz serpip ocaktan alın.
Arzu ederseniz pilav ile birlikte servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ahududuyu dikkatlice yıkayın ve 150 ml. su ile birlikte bir tencereye koyun. Ahududuyu suyun içinde kabaca ezin. Kısık ateşte bir taşım kaynatın.

Bisküvileri ufalayın. Tereyağını ekleyip bisküviyle iyice karıştırın. 23 cm çapındaki kelepçeli bir kalıbın tabanına tereyağlı bisküviyi yayın.

Soğanları soyup rendeleyin. Sarımsakları temizleyip ezin. Ekmek içini ıslatıp elinizle sıkarak geniş bir kaba ufalayın.

Eti kuşbaşı doğrayın. Kuyruk yağını eritin ve tuz ekleyin. Etle kuyruk yağını karıştırın. Yağlı kağıdı iki kat halinde düz bir zemine serin.

Tencerede tereyağını eritip kuşbaşı eti kavurun. 1 fincan su ekleyip kısık ateşte iyice pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri