Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mandalinalı Dana Yahnisi Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Mandalinalı Dana Yahnisi
Pratik Mandalinalı Dana Yahnisi Tarifi


Mandalinalı Dana Yahnisi (4 Kişilik)

Malzemeler


250 gram yağsız dana eti
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Bir tutam rezene
Bir tutam anason
Bir tutam karabiber
1 çorba kaşığı un
1 diş sarmısak
Yarım tutam zencefil
2 adet pırasa (beyaz kısımları)
1 çay bardağı kırmızı şarap
2 su bardağı et suyu
4 çorba kaşığı mandalina suyu
1 adet mandalina kabuğu
15 adet kestane
Yarım kg balkabağı

Yemek Tarifi


Teflon tavaya kuşbaşı iriliğinde doğranmış etleri alın.
Üzerine bir tutam rezeneyi, anasonu, karabiberi ve bir çorba kaşığı unu serpin, iyice karıştırın.
Etleri sürekli karıştırarak, pişirin.

Ayrı bir tencereye 1 tatlı kaşığı sıvı yağı alın.
Sarımsağı, zencefili ve küçük doğranmış pırasaları ekleyin.
Birkaç dakika pişirdikten sonra etleri, şarabı, et suyunu, mandalina suyunu ve ince şeritler şeklinde kesilmiş mandalina kabuğunu ilave edin.
Tencerenin kapağım kapatın.
Ağır ateşte yaklaşık bir buçuk saat pişirin.

Kestanelerin dış ve iç kabuklarını soyun.
Balkabağını da kabuğunu soyduktan sonra çekirdekli kısımlarım temizleyin.
Balkabağını 4 cm boyunda 2 cm eninde ve 5 mm kalınlığında parçalar şeklinde kesin.
Kestaneleri ve balkabağını etli karışıma ekleyin.
Yumuşayana dek pişirin.
Sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sunumuyla çocukların çok beğeneceği Kirpi börek tarifini Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin verdi. Mutlaka çocuklarınıza tattırın.

lspanak yapraklarını yıkayıp ince kıyın.Üzerine çok az tuz serperek ovun. Peyniri ezip ıspanaklara ilave ederek harç yapın.

Yumurta akı ve tozşekeri karıştırın. Üzerine toz fındık, hindistancevizi ve kayısıları ilave edin.

Sinir ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın ve satırla kıyın. Eti tencereye alıp az su ilave ederek haşlayın.

Margarinin çok azını ayırıp, kalanını eritin ve yufkaları tek tek yağlayın. Kalan margarinin yarısında çok ince kıyılmış ıspanak yapraklarını kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri