Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mandalinalı Dana Yahnisi Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Mandalinalı Dana Yahnisi
Pratik Mandalinalı Dana Yahnisi Tarifi


Mandalinalı Dana Yahnisi (4 Kişilik)

Malzemeler


250 gram yağsız dana eti
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Bir tutam rezene
Bir tutam anason
Bir tutam karabiber
1 çorba kaşığı un
1 diş sarmısak
Yarım tutam zencefil
2 adet pırasa (beyaz kısımları)
1 çay bardağı kırmızı şarap
2 su bardağı et suyu
4 çorba kaşığı mandalina suyu
1 adet mandalina kabuğu
15 adet kestane
Yarım kg balkabağı

Yemek Tarifi


Teflon tavaya kuşbaşı iriliğinde doğranmış etleri alın.
Üzerine bir tutam rezeneyi, anasonu, karabiberi ve bir çorba kaşığı unu serpin, iyice karıştırın.
Etleri sürekli karıştırarak, pişirin.

Ayrı bir tencereye 1 tatlı kaşığı sıvı yağı alın.
Sarımsağı, zencefili ve küçük doğranmış pırasaları ekleyin.
Birkaç dakika pişirdikten sonra etleri, şarabı, et suyunu, mandalina suyunu ve ince şeritler şeklinde kesilmiş mandalina kabuğunu ilave edin.
Tencerenin kapağım kapatın.
Ağır ateşte yaklaşık bir buçuk saat pişirin.

Kestanelerin dış ve iç kabuklarını soyun.
Balkabağını da kabuğunu soyduktan sonra çekirdekli kısımlarım temizleyin.
Balkabağını 4 cm boyunda 2 cm eninde ve 5 mm kalınlığında parçalar şeklinde kesin.
Kestaneleri ve balkabağını etli karışıma ekleyin.
Yumuşayana dek pişirin.
Sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önce servis yapacağınız tabağın tabanını roka ile yükseltin. Somonları dilerseniz rulo sararak ya da gül şeklinde kıvırarak rokaların üzerine yerleştirin.

Sebze yemeklerini ve özellikle enginar'i sevenler için Aşçı Fok'tan bol vitaminli bir enginar tarifi...

Yumurtaları küçük bir kaba koyun. Üzerini suyla doldurun. Yüksek ateşte kaynadıktan sonra, ateşi kısarak 12 dakika daha pişirin. Pişen yumurtaları suda yıkayıp soğutun ve kabuklarını soyun.

Bayramda dostlarınıza ikram edebileceğiniz pratik bir tatlı.

Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarısına pekmez, süt, portakalın rendelenmiş kabuğu ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri