Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kuzu Tandır Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Kuzu Tandır
Pratik Kuzu Tandır Tarifi


Kuzu Tandır (4 Kişilik)

Malzemeler


800 gram kuzukol
2 adet havuç
2 adet soğan
1 demet maydanoz sapı
2 adet sivri biber
1 çay bardağı et suyu
Sıvı yağ
Tuz, karabiber

Yemek Tarifi


On hazırlık olarak domateslerin, soğanların ve havuçların kabuklarını soyun.
Geniş bir fırın.
tepsisinin içine kuzu budunu, soğanları, havuçları, domateslerl, sivri biberleri ve maydanoz saplarını yerleştirin.

Malzemeler

in üzerine tuz ve karabiber serperek 200 derecelik fırına koyun.

Etin piştİğine emin olduktan sonra ki bu yaklaşık 40-45 dakika sürebilir, fırından çıkartın.
Tepside bulunan sebzeleri ayırarak, hepsini mikserden geçirin.
1 çay bardağı et suyunu da ekleyerek püre haline getirin.

Servis tabağına püreyi ve eti yerleştirin.
Arzu edersenız, yanına koyacağınız iç pilav İle servıs yapabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Savayer bisküvileri kalıba yanları dolduracak şekilde döşeyin. Süt ile malzemeleri pişirin, mikserle çırpın. Aralara bir kat krema fıstık bir kat bisküvi döşeyin.

Baklayı yıkadıktan sonra, kararmaması için limon ve un karıştırılmış suyun içinde bekletin.

İftar sonrası keyifle yenilebilecek hafif bir tatlı. Herkesin çok sevdiği kabak tatlısının yapımı da bir o kadar kolay...

900 gramlık bir kek kalıbı yağlı kağıtla döşeyip kaplanır. Fırın 180 derecede ısıtılır. Un ve margarin bir kaseye konup üzerine tarçın serpilir.

Bir kapta yağ, şeker, yoğurt ve yumurtayı çırpın. Üzerine un, kabartma tozu, vanilya döküp karıştırın, kek hamurunu hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri