Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kuzu Pirzolası Topkapı Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Kuzu Pirzolası Topkapı
Pratik Kuzu Pirzolası Topkapı Tarifi


Kuzu Pirzolası Topkapı (8 Kişilik)

Malzemeler


2 adet kemikli bütün kuzu pirzola
3 diş dövülmüş sarımsak
5-6 adet kırık tane karabiber
1 tutam kekik
1 tutam biberiye
Tuz, çiçekyağı
İç pilavı için:
500 gram pirinç
100 gram tereyağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım şu bardağı çamfıstığı
1 adet kuru soğan
250 gram tavuk ciğeri
Yarım su bardağı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı şeker
Yeterince tuz, karabiber,
Yenibahar
1 demet dereotu
Üç buçuk su bardağı etsuyu

Yemek Tarifi


Temizlenmiş kemikli kuzu pirzolasının tanı fileto kısmını bıçakla uzunlamasına delin.
Pilav için pirinci 40 dakika kadar sıcak, tuzlu suda bekletin.
Suyunu süzdükten sonra bir kenara alın.

Tencereye zeytinyağı ve tereyağını aktarın.
Kızdırdıktan sonra çamfıstığını ekleyin.
Hafifçe pembeleşmeye başladığında çok ince kıyılmış soğanı ekleyin.
1-2 dakika sonra tavla zarı iriliğinde doğradığınız tavuk ciğerini ekleyin.
Rengi değiştikten sonra kuşüzümünü, şekeri ve baharatları ilave edin.
Etsuyunu da ekledikten sonra birkaç dakika kaynatın.

Başka bir tencerede çok az yağla, pirinci 6-7 dakika kavurun.
Ciğerli etsuyunu ekleyin.
Kuvvetli ateşte 2 dakika pişirin.
Sonra ateşi kısarak, suyunu çekene dek pişirin.
Ateşin üzerinden indirdikten sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyin ve karıştırın.

Hazır olan pilavı delinmiş pirzolanın içine doldurun.
Her iki tarafını kürdanla kapatın.
Pirzolayı dövülmüş sarımsak, kırık tane karabiber, kekik, biberiye otu ve tuz ile baharatlayın.

Çiçekyağı sürün.
180 derece fırında üzeri hafifçe kızarana dek pişirin.
Sıcak dilimleyerek, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Semizotunu ayıklayın ve yıkayın. Soğanı ince ince doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin. Soğanı 5-6 kaşık zeytinyağında pembeleştirin.

Tavuk etlerini bir tabağa alıp her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin. 2 diş sarımsağı ezin.

Tüm malzemeler kırık buzla blender’da karıştırılır. Kokteyl bardağına konularak pipet eşliğinde servis edilir.

İftar ve sahur sofraları için çok lezzetli bir çorba tarifi...

Barbunyalardan fileto çıkarın. 1 adet pastırma diliminin üzerine 1 dilim balık fileto, en üste de iri doğranmış mantar ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri