Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kuzu Pirzolası Pane Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Kuzu Pirzolası Pane
Pratik Kuzu Pirzolası Pane Tarifi


Kuzu Pirzolası Pane

Malzemeler


1 kg kuzu pirzolası (10 adet)
1/2 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı un
3 yumurta (1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ve 1 çorba kaşığı su katılarak çırpılmış)
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu
Sos Yağı için:
3 çorba kaşığı margarin
1/4 limonun suyu
1/4 çay kaşığı kıyılmış maydanoz
1/4 çay kaşığı tuz
beyazbiber

Yemek Tarifi


Kuzu pirzolalarını bıçağın sırtıyla hafifçe bastırarak inceltin.
Fazla yağlarını kesip, Tuz ve biberi serpin.
Yumurta-yağ-su karışımını hazırlayın.

Pirzolaları una, yumurtalı karışıma ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin.

Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın.
Yağ kızınca kuzu pirzolalarını tavaya koyup, bir kez altüst ederek, 7-8 dakika, her iki yanı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin.

Diğer yanda sos yağının bütün malzemesini karıştırın.
2 cm çapında bir rulo haline getirip, yağlı kağıda sarın.
Buzdolabında sertleştirin.
Pane kuzu pirzolalarını önceden ısıtılmış tabaklarda, üstlerine birer parça Metrdotel yağı koyarak sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Elmaları kabuklarıyla birlikte, şalgamı ise kabukları soyduktan sonra, küp şeklinde doğrayın.

Önce servis yapacağınız tabağın tabanını roka ile yükseltin. Somonları dilerseniz rulo sararak ya da gül şeklinde kıvırarak rokaların üzerine yerleştirin.

Çiğ köfte yapamam diye düşünmeyin. Mutfak robotuyla harikalar yaratabilirsiniz. Nursen Doğan'ın yoğurma işlemini mutfak robotuyla yaptığı bu tarife bayılacaksınız...

Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp, bol su ile yıkayın ve suyunu süzün.

Hindi etini iyice haşlayın. Fırın kabını yağlayın. Eti ince ince didin. Kaba alın. Ispanakların yapraklarını ayıklayıp, temizleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri