Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kuzu Pirzola Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Kuzu Pirzola
Pratik Kuzu Pirzola Tarifi


Kuzu Pirzola (4 Kişilik)

Malzemeler


8 Adet Pirzola
1/2 Çorba Kaşığı Un
4 Çorba Kaşığı Salça
12 Adet Arpacık Soğanı
12 Adet Ayva Dilimi
1/2 Çay Kaşığı Zencefil
1/2 Çay Kaşığı Kekik
10 Adet Tane Karabiber
1 Su Bardağı Su
Tuz , Kekik
Kızartmak İçin Sıvı Yağ

Yemek Tarifi


Etleri tuz ve karabiberle ovun.
Pirzolaları una bulayın.
Fazla unu silkeleyin.
Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü yarı yarıya kızartın.
Pişireceğiniz kaba koyun.

Hafifçe sulandırılmış salçayı üzerine dökün.
Kalan yağın içine kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları koyup hafifçe soteleyin.
Pirzolaların üzerine ilave edin.
Ayva dilimlerini pirzolaların üzerine dizin.

Yarım çay kaşığı zencefili ve yarım çay kaşığı kekiği serpin.
Tuzunu ayarlayın.
Tane karabiberleri serpin.
1 su bardağı suyu ilave edin.
Hızlı ateşte 15 dakika pişirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayşe Tüter'in tarifi

Meryem Ulu'dan Sivas yöresine ait, sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek bir yaz çorbası. Mutlaka deneyin...

Ciğerin zarını soyup, sinirlerini temizleyin. İnce uzun şeritler halinde kesin ve tuzlayın. Derin bir kaseye aldığınız una ciğeri bulayın.

Kuru fasulyeyi haşlayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Yarım cay bardağı sıvı yağı kızdırın. Soğanları içine atıp, kavurun.

Ispanağı incecik kıyıp, suda haşlayın. Süzüp, iyice sıkarak suyunu çıkarın. Diğer taraftan pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat dinlendirip, süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri