Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kuzu Pirzola Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Kuzu Pirzola
Pratik Kuzu Pirzola Tarifi


Kuzu Pirzola (4 Kişilik)

Malzemeler


8 Adet Pirzola
1/2 Çorba Kaşığı Un
4 Çorba Kaşığı Salça
12 Adet Arpacık Soğanı
12 Adet Ayva Dilimi
1/2 Çay Kaşığı Zencefil
1/2 Çay Kaşığı Kekik
10 Adet Tane Karabiber
1 Su Bardağı Su
Tuz , Kekik
Kızartmak İçin Sıvı Yağ

Yemek Tarifi


Etleri tuz ve karabiberle ovun.
Pirzolaları una bulayın.
Fazla unu silkeleyin.
Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü yarı yarıya kızartın.
Pişireceğiniz kaba koyun.

Hafifçe sulandırılmış salçayı üzerine dökün.
Kalan yağın içine kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları koyup hafifçe soteleyin.
Pirzolaların üzerine ilave edin.
Ayva dilimlerini pirzolaların üzerine dizin.

Yarım çay kaşığı zencefili ve yarım çay kaşığı kekiği serpin.
Tuzunu ayarlayın.
Tane karabiberleri serpin.
1 su bardağı suyu ilave edin.
Hızlı ateşte 15 dakika pişirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Köfteleri hazırlamak için, soğanı rendeleyip bir kaba alın. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip iyice yoğurun. Harçtan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp minik köfteler hazırlayın.

13 yaşındaki küçük aşçı Merve Gül Başaran'dan süper bir tarif. Büyükler ve küçükler bu tatlıya bayılacak.

Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için islim kebabına farklı bir yorum getirdi.

Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamuru merdane ile 1,5 -2 cm kalınlığında açın.

Sofra Dergisi Danışmanı Elmas Yetgin'den çocuklara karne hediyesi. Yapışılışı da oldukça pratik. Çocuklar bu şekere bayılacak...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri