Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kuşkonmazlı Kuzu Sırtı Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Kuşkonmazlı Kuzu Sırtı
Pratik Kuşkonmazlı Kuzu Sırtı Tarifi


Kuşkonmazlı Kuzu Sırtı (4 Kişilik)

Malzemeler


1 kg kuşkonmaz,
150 gram kuzu sırtı,
2 adet kırmızı dolma biber,
4 çorba kaşığı tereyağı
tuz Karabiber
2 çorba kaşığı krema

Yemek Tarifi


Kuşkonmazları baharatlayın.
Tereyağı ile ezmeden pişirip, tabaklara dizin.

Kuzu sırtını ızgarada pişirin ve dilimleyin.
Bir tavada tereyağı ile ince doğranmış dolma biberi 5 dakika kavurup, kremayı ilave edin.
1 dakika sonra, etlerin üzerine dökerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kaba süt, yoğurt, sıvıyağ, yumurta, tuz, kabartma tozu ve aldığı kadar unu koyun. Ele yapışmayan bir hamur elde edip, 30 dakika dinlendirin.

Kuzu etini robota alın. Üzerine kırmızı biber, maydanoz, sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip birlikte çekin.

Tencerede tereyağını eritip kuşbaşı eti kavurun. 1 fincan su ekleyip kısık ateşte iyice pişirin.

Süt ve tozşeker orta boy bir tencerede karıştırılarak orta ısılı ateşin üzerine koyulur. Sürekli karıştırılarak şeker eriyip süt ılınıncaya kadar ısıtılır.

Oda sıcaklığındaki margarin, sıvıyağ ve yoğurdu derin bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri