Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kıvırcıklı Kuzu Kapama Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Kıvırcıklı Kuzu Kapama
Pratik Kıvırcıklı Kuzu Kapama Tarifi


Kıvırcıklı Kuzu Kapama (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Patates
1 Adet Kıvırcık Marulun Göbekli Kısmı
350 gr.
Kuşbaşı Et
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Orta Boy Havuç
½ Demet Dereotu
½ Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Kaşık Margarin
Tuz , Karabiber

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak etleri basınçlı tencereye alalım.
Üzerini 3 parmak aşacak su ilavesi ve tuz ile etleri haşlayalım.
Sonra etleri ateşten alalım.

Ayrı bir tencerede soğanı sıvı yağ ve margarin ilavesi ile pembeleştirelim.
Havucu ilave edip, sote edelim.
3-5 dakika daha kavurup, haşlanan etleri suyu ile birlikte ekleyelim.
Orta boy patatesi soyup, yarısından keselim ve tencereye aktaralım.
Tuzunu, biberini kontrol edip, pişmeye bırakalım.

Ateşten almadan birkaç dakika önce, kalınca doğranmış kıvırcık marulu ilave edelim.
Ateşten aldıktan sonra servis tabağının ortasına patatesi alalım.
Kenarlarına etleri yayıp, dereotunu serperek, servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Wow Hotel Convention Center'ın başarılı şefi Mehmet Yalçınkaya'dan Sevgililer Günü'ne özel bir tarif. Aşk temalı bu yemeği mutlaka deneyin...

Şeker hastaları için Dr. Gülseren Ünsün'ün taze uskumru buğulama tarifi..

Evde hazır tavuk suyunuz, yoksa bunun yerine et suyu tabletleri de kullanabilirsiniz. Tabletleri paketin üzerindeki tarife göre 0.750 lt tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın.

Polat Renaissance Hotel'in Executive Chef'i T. Yücel Dereyayla'dan sevgililer gününe özel çok özel bir tarif. Bonfile tutkunları mutlaka denemeli...

Bir paket Chocolate Mousse'u geniş ve derin bir kabın içine boşaltın. Üzerine bir su bardağı sütü ilave ederek eriyene kadar karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri