Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kıvırcıklı Kuzu Kapama Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Kıvırcıklı Kuzu Kapama
Pratik Kıvırcıklı Kuzu Kapama Tarifi


Kıvırcıklı Kuzu Kapama (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Patates
1 Adet Kıvırcık Marulun Göbekli Kısmı
350 gr.
Kuşbaşı Et
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Orta Boy Havuç
½ Demet Dereotu
½ Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Kaşık Margarin
Tuz , Karabiber

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak etleri basınçlı tencereye alalım.
Üzerini 3 parmak aşacak su ilavesi ve tuz ile etleri haşlayalım.
Sonra etleri ateşten alalım.

Ayrı bir tencerede soğanı sıvı yağ ve margarin ilavesi ile pembeleştirelim.
Havucu ilave edip, sote edelim.
3-5 dakika daha kavurup, haşlanan etleri suyu ile birlikte ekleyelim.
Orta boy patatesi soyup, yarısından keselim ve tencereye aktaralım.
Tuzunu, biberini kontrol edip, pişmeye bırakalım.

Ateşten almadan birkaç dakika önce, kalınca doğranmış kıvırcık marulu ilave edelim.
Ateşten aldıktan sonra servis tabağının ortasına patatesi alalım.
Kenarlarına etleri yayıp, dereotunu serperek, servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çocukların keyifle yiyeceği bir muffin tarifi..

Bisküvileri ufalayıp kaselere paylaştırın. Süt, pirinç unu, şeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp ocağa koyun.

Tavuk butlarını 2 su bardağı suda haşlayın. Soğumuş börülce suyunda, yumuşaması için tarhanayı 1 saat bekletin.

Hamur için; un, sıvıyağ, yoğurt, yumurta ve kabartma tozunu sulu bir hamur elde edene kadar karıştırın

Ramazan bayramı için çok lezzetli bir çorba tarifi. Türk mutfağının önemli çorbalarından biri olan düğün çorbasını mutlaka deneyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri