Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kıvırcıklı Kuzu Kapama Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Kıvırcıklı Kuzu Kapama
Pratik Kıvırcıklı Kuzu Kapama Tarifi


Kıvırcıklı Kuzu Kapama (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Patates
1 Adet Kıvırcık Marulun Göbekli Kısmı
350 gr.
Kuşbaşı Et
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Orta Boy Havuç
½ Demet Dereotu
½ Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Kaşık Margarin
Tuz , Karabiber

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak etleri basınçlı tencereye alalım.
Üzerini 3 parmak aşacak su ilavesi ve tuz ile etleri haşlayalım.
Sonra etleri ateşten alalım.

Ayrı bir tencerede soğanı sıvı yağ ve margarin ilavesi ile pembeleştirelim.
Havucu ilave edip, sote edelim.
3-5 dakika daha kavurup, haşlanan etleri suyu ile birlikte ekleyelim.
Orta boy patatesi soyup, yarısından keselim ve tencereye aktaralım.
Tuzunu, biberini kontrol edip, pişmeye bırakalım.

Ateşten almadan birkaç dakika önce, kalınca doğranmış kıvırcık marulu ilave edelim.
Ateşten aldıktan sonra servis tabağının ortasına patatesi alalım.
Kenarlarına etleri yayıp, dereotunu serperek, servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Fırını önceden 160 derecede ısıtın. Çikolatayı benmari usulü eritin.

Kırmızı lahanayı ince kıyıp tuzla ovun. Suyunu sıkın ve blenderden geçirin.

Semizotunu ayıklayın ve yıkayın. Soğanı ince ince doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin. Soğanı 5-6 kaşık zeytinyağında pembeleştirin.

Eskişehir'in muhteşem yemeklerinden biri. Tatar böreği... Hamurişlerine meraklıysanız mutlaka denemelisiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri