Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kayısılı Et Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Kayısılı Et
Pratik Kayısılı Et Tarifi


Kayısılı Et (6 Kişilik)

Malzemeler


3 Çorba Kaşığı Margarin
1 Kg Yağsız Kuşbaşı Et
2 Adet Soğan
2 Diş Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Köri
2 Adet Defne Yaprağı
1 Çubuk Tarçın
1,5 Su Bardağı Su
2 Su Bardağı Sıcak Su
100 gr Kuru Kayısı
150 grYağlı Yoğurt
2 Tatlı Kaşığı Nişasta
2 Adet Kırmızı Elma
2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
3 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
Tuz , Karabiber

Yemek Tarifi


Öncelikle kayısıları 2 su bardağı sıcak suyla ıslatın ve 1 saat bekletin.

2 çorba kaşığı margarini tencereye alın.
Etleri yağda kavurun.
Tuz, karabiber ilave edin.
Daha sonra etleri tencereden çıkarın.

Tencereye 1 çorba kaşığı margarin daha koyun.
Sarmısak ve soğanı ince ince kıyıp yağda kavurun.
Köri, defne yaprağı, tarçını ekleyin.
Etler ile 1, 5 su bardağı suyu da tencereye ekleyin.
Kayısıları da tencereye alın.
Kayısıların suyundan 1 su bardağını yoğurtla çırpıp, tencereye ekleyin.
20 dakika daha pişirin.

Elmaları soymadan incecik dilimleyin.
Limon suyuyla nişastayı küçük bir kapta çırpıp, elmalarla birlikte tencereye ekleyin.
10 dakika daha pişirin.
Tencereyi ocaktan alın.
Üzerine ince ince kıyılmış maydanoz serpip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yufkaları üst üste sererek 4 eşit parçaya bölün. Elde ettiğiniz her üçgen parçaya erimiş margarini sürün. Üzerine kaşar rendesini serpin. Pastırmaları küçük küçük doğrayarak serpin.

Önce servis yapacağınız tabağın tabanını roka ile yükseltin. Somonları dilerseniz rulo sararak ya da gül şeklinde kıvırarak rokaların üzerine yerleştirin.

Peynirleriyle meşhur Kars mutfağından değişik bir yemek tarifi... Biraz zahmetli bir yemek olabilir ama buna değer...

Ceviz, fındık, badem, portakal şekerlemesi, incir şekerlemesi ve kuru üzümü bir kapta karıştırın.

Pırasaları temizleyin. Beyaz kısımlarını 6’şar cm uzunluğunda kesip 5 dakika kaynar suda bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri