Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kayısılı Et Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Kayısılı Et
Pratik Kayısılı Et Tarifi


Kayısılı Et (6 Kişilik)

Malzemeler


3 Çorba Kaşığı Margarin
1 Kg Yağsız Kuşbaşı Et
2 Adet Soğan
2 Diş Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Köri
2 Adet Defne Yaprağı
1 Çubuk Tarçın
1,5 Su Bardağı Su
2 Su Bardağı Sıcak Su
100 gr Kuru Kayısı
150 grYağlı Yoğurt
2 Tatlı Kaşığı Nişasta
2 Adet Kırmızı Elma
2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
3 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
Tuz , Karabiber

Yemek Tarifi


Öncelikle kayısıları 2 su bardağı sıcak suyla ıslatın ve 1 saat bekletin.

2 çorba kaşığı margarini tencereye alın.
Etleri yağda kavurun.
Tuz, karabiber ilave edin.
Daha sonra etleri tencereden çıkarın.

Tencereye 1 çorba kaşığı margarin daha koyun.
Sarmısak ve soğanı ince ince kıyıp yağda kavurun.
Köri, defne yaprağı, tarçını ekleyin.
Etler ile 1, 5 su bardağı suyu da tencereye ekleyin.
Kayısıları da tencereye alın.
Kayısıların suyundan 1 su bardağını yoğurtla çırpıp, tencereye ekleyin.
20 dakika daha pişirin.

Elmaları soymadan incecik dilimleyin.
Limon suyuyla nişastayı küçük bir kapta çırpıp, elmalarla birlikte tencereye ekleyin.
10 dakika daha pişirin.
Tencereyi ocaktan alın.
Üzerine ince ince kıyılmış maydanoz serpip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Köfteleri hazırlamak için, soğanı rendeleyip bir kaba alın. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip iyice yoğurun. Harçtan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp minik köfteler hazırlayın.

Yumurta sarılarını bir kaba alıp üzerine tozşeker ekleyin ve mikserle kabarıncaya kadar çırpın.

Şerbeti için, esmer şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın.

Eti robotta irice çekip bir kaba alın. Üzerine incecik kıyılmış kırmızı biber, tuz ve karabiber ilave edin.

Derya Aydın'ın Okurken bile ağzınızınızın suyu akıcak dediği iddialı bir tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri