Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kavurma Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Kavurma
Pratik Kavurma Tarifi


Kavurma (5 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Kuşbaşı Kuzu Eti(Orta Yağlı)
1 Su Bardağı Su
1/2 Çorba Kaşığı Tuz
125 gr.
Margarin

Yemek Tarifi


1 kg kuşbaşı kuzu etini iyice yıkayıp, yarım çorba kaşığı tuzla karıştıralım.
Eti kavuracağımız tencereye 125 gr.
margarini alalım.
Tuzladığımız eti tencereye koyalım.
1 su bardağı suyu ekleyelim.
Tencerenin kapağını kapatıp, etler, suyunu çekip kızarıncaya kadar orta ateşte pişirelim.

Daha sonra yanında bol yeşillikli mevsim salatası veya çoban salatası ile birlikte servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Buğdayı iyice yıkayın. Su ile birlikte suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Tuzunu ilave edin.

Türk mutfağının ve bayramların vazgeçilmez yemeklerinden biri olan keşkeki yaparak sevdiklerinize lezzetli sofralar hazırlayın.

Süt ve unları iyice karıştırıp, ezin. En az 5 dakika bekletin. Daha sonra içerisine çırpılmış yumurtaları ve yağı ilave edip, karıştırın.

Portakal, ananas ve kivi sularını bir kapta karıştırın. Ayvaları 4 parçaya kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin.

Patatesleri haşlayıp soyun. İri küpler halinde doğrayın. Havuçları küp şeklinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri