Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hünkar Beğendi Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Hünkar Beğendi
Pratik Hünkar Beğendi Tarifi


Hünkar Beğendi (4 Kişilik)

Malzemeler


500 gr Koyun Eti
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Sirke
2 Adet Domates
2.
5 Su Bardağı Sıcak Su
5 Adet Patlıcan
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1.
5 Çorba Kaşığı Un
1.
5 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşığı rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tuz , Kekik

Yemek Tarifi


Tencereye etleri alıp, etler bıraktığı suyu çekene dek kavurun.
Ardından tereyağını, küçük kesilmiş soğanları ekleyin.
3 dakika daha kavurun.
1 çorba kaşığı sirkeyi ilave edin.
Rendelenmiş domatesleri, kekiği, sıcak suyu ve en son tuzu ekleyerek, etler yumuşayana dek pişirin.

Patlıcanları ateşte közleyin.
Kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda 5 dakika bekletin.
Suyunu iyice süzün.
Keskin bir bıçak yardımıyle çok ince kıyın.

Tereyağını bir tavada eritin.
1.
5 çorba kaşığı unu ekleyin.
Sararana dek kavurun.
Sürekli karıştırarak soğuk sütü ilave edin.
Karışım koyulaştığında ateşten alın.
İnce kıyılmış patlıcanları, tuzu, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.
Hızla karıştırıp, servis tabağına alın.
Üzerine eti koyarak, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı haşlayıp süzün. Tavuğu bir tavaya alıp, suyunu salıp yeniden çekinceye kadar pişirin.

Kurban etleriyle kolayca yapılabilecek lezzetli bir tarif. Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün sizler için anlattı.

Eti robotta irice çekin. Bir kaba alıp üzerine antepfıstığı ve tuz ekleyin. Elinizle çok hafif yoğurun.

Yemekevi.tv'de Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden pazı ve lahana sarması. Potal Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Mustafa Özkan'ın tarifini mutlaka deneyin.

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, sıvıyağ ve sütü ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri