Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hünkar Beğendi Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Hünkar Beğendi
Pratik Hünkar Beğendi Tarifi


Hünkar Beğendi (4 Kişilik)

Malzemeler


500 gr Koyun Eti
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Sirke
2 Adet Domates
2.
5 Su Bardağı Sıcak Su
5 Adet Patlıcan
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1.
5 Çorba Kaşığı Un
1.
5 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşığı rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tuz , Kekik

Yemek Tarifi


Tencereye etleri alıp, etler bıraktığı suyu çekene dek kavurun.
Ardından tereyağını, küçük kesilmiş soğanları ekleyin.
3 dakika daha kavurun.
1 çorba kaşığı sirkeyi ilave edin.
Rendelenmiş domatesleri, kekiği, sıcak suyu ve en son tuzu ekleyerek, etler yumuşayana dek pişirin.

Patlıcanları ateşte közleyin.
Kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda 5 dakika bekletin.
Suyunu iyice süzün.
Keskin bir bıçak yardımıyle çok ince kıyın.

Tereyağını bir tavada eritin.
1.
5 çorba kaşığı unu ekleyin.
Sararana dek kavurun.
Sürekli karıştırarak soğuk sütü ilave edin.
Karışım koyulaştığında ateşten alın.
İnce kıyılmış patlıcanları, tuzu, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.
Hızla karıştırıp, servis tabağına alın.
Üzerine eti koyarak, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çilekleri ayıklamadan su dolu bir kaba koyun ve meyvaları zedelemeden yıkayın. Süzgece alın. Süzüldükten sonra ayıklayın.

Blender buzla doldurulduktan sonra sırasıyla önce alkollüleri ardından da çilek şurubu, muz, çilek taneleri ve lime ilave edilerek karıştırılır. Uzun bir bardağa konularak servis edilir.

Yemekevi.tv okuyucularınden Osman Salkım'ın gönderdiği beşamel soslu çipura balığı tarifini mutlaka deneyin...

Kıyma, bulgur, rendelenmiş soğan, nane, kimyon, karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurun. Küçük köfte şeklinde yuvarlayın ve yağda kızartın.

Usta aşçı Elmas Yetgin, pratikyemektarifleri.gen.tr'nin Anneler Günü konuğu oldu. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri ve mutfak sırlarını pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları ile paylaştı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri