Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hünkar Beğendi Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Hünkar Beğendi
Pratik Hünkar Beğendi Tarifi


Hünkar Beğendi (4 Kişilik)

Malzemeler


500 gr Koyun Eti
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Sirke
2 Adet Domates
2.
5 Su Bardağı Sıcak Su
5 Adet Patlıcan
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1.
5 Çorba Kaşığı Un
1.
5 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşığı rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tuz , Kekik

Yemek Tarifi


Tencereye etleri alıp, etler bıraktığı suyu çekene dek kavurun.
Ardından tereyağını, küçük kesilmiş soğanları ekleyin.
3 dakika daha kavurun.
1 çorba kaşığı sirkeyi ilave edin.
Rendelenmiş domatesleri, kekiği, sıcak suyu ve en son tuzu ekleyerek, etler yumuşayana dek pişirin.

Patlıcanları ateşte közleyin.
Kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda 5 dakika bekletin.
Suyunu iyice süzün.
Keskin bir bıçak yardımıyle çok ince kıyın.

Tereyağını bir tavada eritin.
1.
5 çorba kaşığı unu ekleyin.
Sararana dek kavurun.
Sürekli karıştırarak soğuk sütü ilave edin.
Karışım koyulaştığında ateşten alın.
İnce kıyılmış patlıcanları, tuzu, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.
Hızla karıştırıp, servis tabağına alın.
Üzerine eti koyarak, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Küçük bir kapta maya ve pudra şekerini karıştırıp, 1 kahve fincanı kadar su ile eziniz. 2 kahve fincanı un ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, kasenin üstüne bir kapak kapatıp, 20 dakika bekletiniz.

Zeytinyağını tavaya koyun. Tavukları küp küp doğrayın. İyice kızdırdığınız tavaya alın ve karıştırarak renklerinin pembeden beyaza dönmesini sağlayın.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.

Patatesleri soyup çatalla ezin. Havuzları temizleyip rendeleyin. Patates, bezelye ve havucu bir kapta karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri