Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hindi ve Kestane İle Doldurulmuş Sığır Filesi Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Hindi ve Kestane İle Doldurulmuş Sığır Filesi
Pratik Hindi ve Kestane İle Doldurulmuş Sığır Filesi Tarifi


Hindi ve Kestane İle Doldurulmuş Sığır Filesi (6 Kişilik)

Malzemeler


1 adet bütün bonfile
250 gram hindi eti (beyaz kısmından)
80 gram krema
1 tutam kırık karabiber
1 çay bardağı konyak
Yeteri kadar tuz
150 gram kestane şekeri
Sos için:
1 adet hindinin kemikleri
1 adet havuç, l adet kereviz
1 adet soğan
1 adet defne yaprağı
4 çorba kaşığı mısır özü yağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı beyaz şarap
Yeteri kadar su
1 kahve fincanı krema
Tane karabiber, tuz

Yemek Tarifi


Bütün, irice bir bonfileyi temizleyin.

İçini bıçakla oyarak, tam ortaya gelen kısmı çıkarın.
Bu arada hindi etini kuşbaşı iriliğinde doğrayın.
Hindi etini sıvı yağda pembeleştirin.

Soğuttuktan sonra kıyma makinesinde iki defa çekin, irice kesilmiş kestane şekerini, kremayı, konyağı ve tuzu ekleyin.

Bütün malzemeleri yoğurun.

Harcı oyulmuş bonfilenin içine doldurun.

Üzerine sıvı yağ sürün.
Kırık karabiber ve tuz serpin.

Geniş bir tavada sıvı yağda 3-4 dakika pembeleştirin.
Sonra fırın tepsisine aktarın.
180 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin.

Servis tabağında dilimleyin.

Sos için bir miktar hindi kemiğini sıvı yağda kızartın.
Üzerine kıyılmış havuç, kereviz ve soğan, tane karabiber, defne yaprağını ilave edin.
Bir süre daha kavurduktan sonra beyaz şarabı, kremayı ve yeteri kadar suyu ekleyin.

Ağır ateşte 2 saat kadar kaynatın ve süzün.
Daha sonra başka bir tencereye mısırözü yağı ve bir çorba kaşığı un ekleyin.
1-2 dakika kavurun.
Hazır olan hindi suyunu ilave edin.
Bir defa kaynattıktan sonra süzün.
Tuzunu ayarlayın.
Dilimlenmiş bonfile ile birlikte servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv okuyucularınden Cemal Altuğ'dan ilginç bir meze tarifi

Bulguru ayıklayıp yıkayın. Kaynar suda bulgur yumuşayıncaya kadar bekletip süzün. Soğanları soyup ince ince doğrayın.

Fasulyeyi yıkayıp uç kısımlarını ve kılçıklarını temizleyerek kenara alın. Patatesleri soyup iri doğrayın.

Ayıklanmış balığı 1 parmak uzunluğunda şeritler halinde doğrayın. Una bulayıp zeytinyağında 2-3 dakika çevirin.

Tavuk göğsünü ince bir şekilde dövün. Orta kısmına mantar, peynir, tuz ve biber ilave ettikten sonra rulo şeklinde sarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri