Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hamurlu Kuzu Budu Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Hamurlu Kuzu Budu
Pratik Hamurlu Kuzu Budu Tarifi


Hamurlu Kuzu Budu (10 Kişilik)

Malzemeler


1 adet bütün kemiksiz kuzu budu (yaklaşık 2,5 kg.
)
6 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı un
Karabiber, tuz

Yemek Tarifi


Kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz ve dövülmüş sarımsağı bir kaseye koyup karıştırın.
Karışımı budun her tarafına sürün.

Unu bir kaba koyun, ortasını havuz gibi açın.
Açılan boşluğa 2 su bardağından biraz az su koyup pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurun bir kısmını süsleme yapmak için ayırın.

Hamuru unlanmış düz bir zemin üzerinde, budu tamamen saracak büyüklükte bir dikdörtgen olacak şekilde merdaneyle açın.

Budu açtığınız hamurun ortasına yerleştirip, dikdörtgenin önce kısa kenarlarını, sonra uzun kenarlarını üstüne doğru katlayın.
(Budun her tarafı hamurla sarılmış olmalıdır) Hamura elinizle budun şeklini verin, birleşme yerlerini parmaklarınızla bastırarak yapıştırın.

Hamurlu budu ateşe dayanıklı bir kaba birleşme yerleri alta gelecek şekilde yerleştirin.
Ayırdığınız hamurdan uzun şeritler yapıp, üzerini kafes şeklinde süsleyin.
Hamurun üzerine biraz un serpin, 200 derece ısıtılmış fırında 2 saat pişirin.

Hamurlu budu servis tabağına alın.
Kabuk şeklini alan hamuru ortadan kırıp eti çıkarın.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Yarmayı haşlayıp süzün ve kenara alın. Kuzu etlerini de haşlayıp kemiklerinden ayırın ve küçük parçalar halinde doğrayın.

Yıkadığınız pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Tekrar sudan geçirip, suyunu süzün.

Osman Salkım'dan rakı sofralarının vazgeçilmez tatlısının tarifi

Öncelikle şerbet için, şeker ve suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri