Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hamurlu Kuzu Budu Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Hamurlu Kuzu Budu
Pratik Hamurlu Kuzu Budu Tarifi


Hamurlu Kuzu Budu (10 Kişilik)

Malzemeler


1 adet bütün kemiksiz kuzu budu (yaklaşık 2,5 kg.
)
6 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı un
Karabiber, tuz

Yemek Tarifi


Kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz ve dövülmüş sarımsağı bir kaseye koyup karıştırın.
Karışımı budun her tarafına sürün.

Unu bir kaba koyun, ortasını havuz gibi açın.
Açılan boşluğa 2 su bardağından biraz az su koyup pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurun bir kısmını süsleme yapmak için ayırın.

Hamuru unlanmış düz bir zemin üzerinde, budu tamamen saracak büyüklükte bir dikdörtgen olacak şekilde merdaneyle açın.

Budu açtığınız hamurun ortasına yerleştirip, dikdörtgenin önce kısa kenarlarını, sonra uzun kenarlarını üstüne doğru katlayın.
(Budun her tarafı hamurla sarılmış olmalıdır) Hamura elinizle budun şeklini verin, birleşme yerlerini parmaklarınızla bastırarak yapıştırın.

Hamurlu budu ateşe dayanıklı bir kaba birleşme yerleri alta gelecek şekilde yerleştirin.
Ayırdığınız hamurdan uzun şeritler yapıp, üzerini kafes şeklinde süsleyin.
Hamurun üzerine biraz un serpin, 200 derece ısıtılmış fırında 2 saat pişirin.

Hamurlu budu servis tabağına alın.
Kabuk şeklini alan hamuru ortadan kırıp eti çıkarın.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

1 kg kuşbaşı kuzu etini iyice yıkayıp,yarım çorba kaşığı tuzla karıştıralım.Eti kavuracağımız tencereye 125 gr. margarini alalım.

Spagettiyi tuz ilave edilmiş bol kaynar suda haşlayın. Soğanı ince ince doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin.

Unun ortasını açın.İçine yumrta,yoğurt ve ayçiçek yağını koyun.Kabartma tozunu ve suyu ekleyip karışımı hamur haline getirin.Üzerine bir bez örterek 15 dk dinlendirin.

Margarini kalın tabanlı bir tencerede eritip, soğan, pırasa ve kerevizi ilave edin.Sebzeleri hafif ateşte pişirin. Tencereye unu ilave edin. Rengi değişmeden, kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişirin.

Yine kalbe hitap eden, kalp şeklinde olan bir tarif. Polat Renaissance'in usta aşçısının yaratıcı elleriyle sevgili için yapıldı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri