Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gülaş Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Gülaş
Pratik Gülaş Tarifi


Gülaş (6 Kişilik)

Malzemeler


1.
5 Kg Kuşbaşı Et
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
4 Çorba Kaşığı İnce Doğranmış Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tatlı Kırmızıbiber
1/2 Çay Kaşığı Acı Kırmızıbiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
4 Adet Domates
1-2 Dal Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Dereotu
Tuz

Yemek Tarifi


Bir tencerede tereyağını eritip eti ve ince doğranmış soğanı ilave edin.
Soğanlar sararınca un ve kırmızıbiberleri ekleyin.
Kimyon ve tuz serpip karıştırın.
Tencerenin kapağını kapalı olarak bekletin.

Domateslerin kabuklarını soyup küçük doğrayın.
Maydanoz, dereotu, ve naneyi ince kıyın.
Domates, maydanoz, dereotu ve naneyi yemeğe ekleyin.
Etlerin üzerine çıkmayacak kadar su ilave edin.

Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pilav veya haşlanmış patates ile servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Konya deyince akla gelen tatlardan biri. Hoşmerim...

Unu geniş bir kaba alıp üzerine, tozşeker, tuz, kabartma tozu, tereyağı, haşhaş ve portakal kabuğu rendesini ilave edip mikserle 2-3 dakika karıştırın.

Pirinci haşlayıp, süzün. Sütü ilave edip, orta ateşte pişmeye bırakın. Süt kaynama noktasına geldiğinde tozşekeri ekleyin.

Üzümü iyice yıkayın ve tencereye alın. Su ilave edip, pişmeye bırakın. Diğer tarafta vişneleri ayıklayın ve yıkayın.

Cemal Altuğ'dan lezzetli bir balık çorbası tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri