Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gülaş Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Gülaş
Pratik Gülaş Tarifi


Gülaş (6 Kişilik)

Malzemeler


1.
5 Kg Kuşbaşı Et
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
4 Çorba Kaşığı İnce Doğranmış Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tatlı Kırmızıbiber
1/2 Çay Kaşığı Acı Kırmızıbiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
4 Adet Domates
1-2 Dal Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Dereotu
Tuz

Yemek Tarifi


Bir tencerede tereyağını eritip eti ve ince doğranmış soğanı ilave edin.
Soğanlar sararınca un ve kırmızıbiberleri ekleyin.
Kimyon ve tuz serpip karıştırın.
Tencerenin kapağını kapalı olarak bekletin.

Domateslerin kabuklarını soyup küçük doğrayın.
Maydanoz, dereotu, ve naneyi ince kıyın.
Domates, maydanoz, dereotu ve naneyi yemeğe ekleyin.
Etlerin üzerine çıkmayacak kadar su ilave edin.

Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pilav veya haşlanmış patates ile servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ilık sütte, yaş mayayı eritin. 1 adet yumurta, zeytinyağı, eritilmiş margarin, tuz ve şekeri ekleyip aldığı kadar unu katın

Küçük küpler halinde doğradığınız sebzeleri – artık evde ne varsa – suda haşlamaya başlayın. Suyu içine koyduğunuz malzemenin miktarına göre ayarlayabilirsiniz.

Biberleri yağda kızarttıktan sonra kabuklarını soyup ince kıyın.Rokayı da aynı yağda hafifçe çevirip ince kıyın.

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Soğan ve sarımsakları soyun. Sarımsak, soğan, kişniş, defne yaprağı, kuşüzümü, şeker ve sirkeyi derin bir kasede karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri