Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gülaş Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Gülaş
Pratik Gülaş Tarifi


Gülaş (6 Kişilik)

Malzemeler


1.
5 Kg Kuşbaşı Et
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
4 Çorba Kaşığı İnce Doğranmış Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tatlı Kırmızıbiber
1/2 Çay Kaşığı Acı Kırmızıbiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
4 Adet Domates
1-2 Dal Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Dereotu
Tuz

Yemek Tarifi


Bir tencerede tereyağını eritip eti ve ince doğranmış soğanı ilave edin.
Soğanlar sararınca un ve kırmızıbiberleri ekleyin.
Kimyon ve tuz serpip karıştırın.
Tencerenin kapağını kapalı olarak bekletin.

Domateslerin kabuklarını soyup küçük doğrayın.
Maydanoz, dereotu, ve naneyi ince kıyın.
Domates, maydanoz, dereotu ve naneyi yemeğe ekleyin.
Etlerin üzerine çıkmayacak kadar su ilave edin.

Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pilav veya haşlanmış patates ile servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derya Aydın'ın pratik ve lezzetleri tariflerinden biri.

Salata tutkunları için yepyeni bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Veysel eren pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Sahur için lezzetli ve hafif bir çorba tarifi..

Wow Hotels Convention Center'ın usta aşçısı Mehmet Yalçınkaya'nın aşk temalı mönüsünden hafif bir başlangıç yemeği.

Pazı yapraklarını yıkayıp süzün ve ıri iri kıyın. Soğanı ince doğrayıp teflon tavada biraz çevirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri