Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Nuar Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fırında Nuar
Pratik Fırında Nuar Tarifi


Fırında Nuar

Malzemeler


8 porsiyon bıyüklügınde bütün nuar
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
1 adet domates
1 paket dilimle kaşar peyniri
1 yemek kaşığı un
Yeteri kadar tuz
1 yemek kaşığı tereyağı

Yemek Tarifi


Bütün nuarı sıcak su ile 1, 5 saate yakın pişirin.
Pişmesine yakın patates, havuç, soğan ve domatesi koyup bir müddet daha pişirin.
Kevgir yardımı ile içinden nuarı alıp dilimleyerek (8 parça) cam kaba dizin.
Aralarına kaşar koyun.
Et suyundan 2 su bardağı alın.

Kalan et suyunun içindeki sebzeleri blendırdan geçirin.
Etin üzerine yayın.
Yağı kızdırın.
İçine un koyup kavurun.
Et suyu ile beşamel sos hazırlayın.
Tuz ekleyin.
Cam kabın üzerine dökün.
Fırına verip üzeri kızarana kadar pişirip servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu derin bir kaseye alın. Yeterince su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Eskişehir'in muhteşem yemeklerinden biri. Tatar böreği... Hamurişlerine meraklıysanız mutlaka denemelisiniz.

Domatesleri iri parçalar halinde kesip blendere alın.

Fırını 18O C'ye ısıtın. Büyük ve derin olmayan bir güveçte margarini eritin. (Kap ateşe dayanıklı ve tavuklar bir tek düzeyde kozacak kadar büyük olmalı.)

Isıtılan sütü bir kenara alın. İçine tereyağı atarak, yağın erimesini ve ılınmasını bekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri