Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Et Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fırında Et
Pratik Fırında Et Tarifi


Fırında Et (4 Kişilik)

Malzemeler


1 kg kemikli kuzu eti
Tuz
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı yumuşak margarin
1 tatlı kaşığı salça

Yemek Tarifi


Eti iyice yıkayın.
Büyük bir tencereye koyun.
2 su bardağı suyu ve yeterince tuzu ekleyin.
Önce harlı ateşte, kaynamaya başladığında kısık ateşte pişirin.
Et yumuşadığında fırın tepsisine aktarın.

Üzerine yoğurt, yumuşak margarin ve salça karışımını sürün.
Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin ve servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un ve tozşekeri margarinde pembeleştirin. Ocaktan alarak azar azar sütü ilave edin. Vanilyayı ekleyerek tekrar ocağa oturtun.

Fırın 200 derecede ısıtılır. Dilimlenmiş şeftali ve armut suyla birlikte bir turta kalıbına konup karıştırılır.

Hamuru hazırlamak için margarin, yarım su bardağı sıvıyağ ve 3 çorba kaşığı pudraşekerini karıştırın.

Asma yapraklarının saplarını kesin. İyice yıkadıktan sonra sıcak suda bir saat bekletip süzün.

Öncelikle mercimekleri ayıklayın. Haşlayıp, suyunu süzün. Üzerini bir miktar geçecek kadar sıcak suya koyup, pişirmeye devam edin. Bu arada bulgurları ayıklayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri