Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Baharatlı Bıdırcın Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fırında Baharatlı Bıdırcın
Pratik Fırında Baharatlı Bıdırcın Tarifi


Fırında Baharatlı Bıdırcın

Malzemeler


2 Adet Bıldırcın
90 gr Risotto Pirinci
40 gr Balkabağı
Zeytinyağı
Tuz, Karabiber
Tavuksuyu
Taze Kekik
Acısso
Maydanoz,Fesleğen,Sarımsak

Yemek Tarifi


Bıldırcınlara zeytinyağı, taze kekik, acısso, tuz ve karabiber sürün.
Fırına sürün.
200 derecede 10 dak pişirin.
Risotto pirincini ince doğranmış soğan, beyaz şarap, tavuk suyu ile haşlayın.
Balkabağı ekleyin.
5 dakikada pilav haline getirin.
Bıldırcınları düz tabaklara alarak risotto ile birlikte servis yapın.

Az yağlı ve lezzetli bir kuş türü olan bıldırcın, tam bir kış meyvası balkabağı ile yapılmış risotto ile birleşince şık, doyurucu ve sağlıklı bir yemek çıkıyor ortaya.

Son Aranan Yemek Tarifleri

lspanak yapraklarını yıkayıp ince kıyın.Üzerine çok az tuz serperek ovun. Peyniri ezip ıspanaklara ilave ederek harç yapın.

Tavuk etini haşlayıp lif lif didikleyin. Pirinç Unu, Nişasta, şeker ve sütü pişirdikten sonra 10 dakika mikserde çırpın.

Tost ekmeğinin kabuklarını kesin. İç kısımlarını balık yumurtasıyla birlikte robottan geçirin.

Bulguru ince delikli bir süzgece aktarıp üzerine sıcak su gezdirin. Suyu süzdükten sonra başka bir kaba aktarıp üzerine çok az su gezdirin.

Yufkaları üst üste sererek 4 eşit parçaya bölün. Elde ettiğiniz her üçgen parçaya erimiş margarini sürün. Üzerine kaşar rendesini serpin. Pastırmaları küçük küçük doğrayarak serpin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri