Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Baharatlı Bıdırcın Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fırında Baharatlı Bıdırcın
Pratik Fırında Baharatlı Bıdırcın Tarifi


Fırında Baharatlı Bıdırcın

Malzemeler


2 Adet Bıldırcın
90 gr Risotto Pirinci
40 gr Balkabağı
Zeytinyağı
Tuz, Karabiber
Tavuksuyu
Taze Kekik
Acısso
Maydanoz,Fesleğen,Sarımsak

Yemek Tarifi


Bıldırcınlara zeytinyağı, taze kekik, acısso, tuz ve karabiber sürün.
Fırına sürün.
200 derecede 10 dak pişirin.
Risotto pirincini ince doğranmış soğan, beyaz şarap, tavuk suyu ile haşlayın.
Balkabağı ekleyin.
5 dakikada pilav haline getirin.
Bıldırcınları düz tabaklara alarak risotto ile birlikte servis yapın.

Az yağlı ve lezzetli bir kuş türü olan bıldırcın, tam bir kış meyvası balkabağı ile yapılmış risotto ile birleşince şık, doyurucu ve sağlıklı bir yemek çıkıyor ortaya.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuru maya kullanıyor iseniz bir miktar ılık su ile çözdürüp kabarmasını bekledikten sonra (5 dk) hamuru yoğurun.

Patlıcanları közleyin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsileri fileto haline getirin.

Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup ince ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın, domates ve çarliston biberi ince ince kıyın.

Yemekevi.tv okuyucularınden Neslihan Hanım'dan çölyaklılar için özel bir tarif...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri