Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Baharatlı Bıdırcın Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fırında Baharatlı Bıdırcın
Pratik Fırında Baharatlı Bıdırcın Tarifi


Fırında Baharatlı Bıdırcın

Malzemeler


2 Adet Bıldırcın
90 gr Risotto Pirinci
40 gr Balkabağı
Zeytinyağı
Tuz, Karabiber
Tavuksuyu
Taze Kekik
Acısso
Maydanoz,Fesleğen,Sarımsak

Yemek Tarifi


Bıldırcınlara zeytinyağı, taze kekik, acısso, tuz ve karabiber sürün.
Fırına sürün.
200 derecede 10 dak pişirin.
Risotto pirincini ince doğranmış soğan, beyaz şarap, tavuk suyu ile haşlayın.
Balkabağı ekleyin.
5 dakikada pilav haline getirin.
Bıldırcınları düz tabaklara alarak risotto ile birlikte servis yapın.

Az yağlı ve lezzetli bir kuş türü olan bıldırcın, tam bir kış meyvası balkabağı ile yapılmış risotto ile birleşince şık, doyurucu ve sağlıklı bir yemek çıkıyor ortaya.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Közlenmiş biberle yapılabilecek güzel ve lezzetli bir dolma. Ustasının al biber rulosu dediği bu yemeği Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un aşçısı Alaaddin Kızılca anlattı.

Et yemeklerinin yanında tamamlayıcı bir patates yemeği. Derya Aydın'ın bu tarifini mutlaka deneyin...

Enginarları ve kırmızı biberi ince doğrayıp bir fırın kabına alın.

Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kasığı eti ekleyin.

Ispanakları hazırlamak için bir tencereye yarıya kadar su koyup, tuzu ekledikten sonra kaynatın. Su kaynayınca, ıspanakları katıp, 3-4 dakika haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri