Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
File Sarma Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
File Sarma
Pratik File Sarma Tarifi


File Sarma (1 Kişilik)

Malzemeler


4 küçük bonfile
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
4 adet mantar
1 adet domates
1 adet sivri biber
1 adet küçük pide
2 çorba kaşığı domates sosu
Birkaç dal maydanoz

Yemek Tarifi


Bonfileleri et tokmağıyla döverek inceltin.
Soğan ve mantarları kibrit çöpü biçiminde doğrayın.
Tereyağının yarısını eritin.
Soğan ve mantarları yağda sote edin.
Soğumaya bırakın.

Daha sonra, bu harcı bonfilenin içine koyup sarın.
Şişe sırasıyla et, dilimlenmiş domates ve biberi dizin.
Fırın ızgarasında pişirin.
Artan tere­yağını tavada eritin.
Pideyi alıp, altını ve üstünü kızartın.

Servis tabağına yerleştirin.
Üzerine etleri sıralayın.
En üste domates sosu dökün.
Maydanozla süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtaları iyice çırpın. Üzerine kepekli unu ekleyip, tekrar çırpın.

Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Çarliston biberin çekirdekli kısmını çıkarıp ince ince dilimleyin. Soğanı kıyın, sarımsakları ezin.

Öncelikle un, yumurta, tuz ve suyu karıştırıp ser bir hamur elde edin. Hamuru nemli bir beze sararak 15 dakika dinlendirip iri bezelere ayırın.

Pırasaları ayıklayıp yıkayın. 3 parmak genişliğinde doğrayın. Havuçları da soyup, ince uzun doğrayın.

Kabartma tozunun üzerine limon suyu dökün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri