Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
File Sarma Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
File Sarma
Pratik File Sarma Tarifi


File Sarma (1 Kişilik)

Malzemeler


4 küçük bonfile
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
4 adet mantar
1 adet domates
1 adet sivri biber
1 adet küçük pide
2 çorba kaşığı domates sosu
Birkaç dal maydanoz

Yemek Tarifi


Bonfileleri et tokmağıyla döverek inceltin.
Soğan ve mantarları kibrit çöpü biçiminde doğrayın.
Tereyağının yarısını eritin.
Soğan ve mantarları yağda sote edin.
Soğumaya bırakın.

Daha sonra, bu harcı bonfilenin içine koyup sarın.
Şişe sırasıyla et, dilimlenmiş domates ve biberi dizin.
Fırın ızgarasında pişirin.
Artan tere­yağını tavada eritin.
Pideyi alıp, altını ve üstünü kızartın.

Servis tabağına yerleştirin.
Üzerine etleri sıralayın.
En üste domates sosu dökün.
Maydanozla süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Eti yıkayıp tencereye alın. Üzerine su ve tuz ekleyin. Harlı ateşte kaynayana kadar pişirin.

Kırım, Kafkas ve Balkan etkilerinin görüldüğü Eskişehir mutfağında hamurişleri ağırlıkta. Kapama da bunlardan biri...

Neslihan Hanım'dan çölyaklılara özel yaş pasta tarifi

Sivas Kulyusuf köyüne ait yöresel bir yemek tarifi...

Un, yumurta ve suyu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya ayırıp, elinizle yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri