Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elma Soslu Dana Bonfile Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Elma Soslu Dana Bonfile
Pratik Elma Soslu Dana Bonfile Tarifi


Elma Soslu Dana Bonfile (4 Kişilik)

Malzemeler


1 kg Bonfile
1 Su Bardağı Elma Suyu
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Demet Maydanoz
1 Su Bardağı Un
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Bonfile dilimleri dövüp una bulayın.
Yağsız tavada alt üst birer dakika pişirin.
Servis yapacağınız tabağa düzgün şekilde yerleştirin.

Aynı tavaya 1 su bardağı suyu ilave edip 5 dakika pişirin.
İçine tereyağı, tuz ve biber ekleyerek kaynatın.
Bu karışımı hazır olan etlerin üzerine dökün.

Hazırladığınız dana 3 bonfilenin yanına garnitür olarak şamfıstıklı pilav veya erişte ilave edebilirsiniz.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çiğ köfte yapamam diye düşünmeyin. Mutfak robotuyla harikalar yaratabilirsiniz. Nursen Doğan'ın yoğurma işlemini mutfak robotuyla yaptığı bu tarife bayılacaksınız...

Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin.

Şeker ve suyu kaynatıp şurup haline getirin. Soğumaya bırakın. Hazırladığınız şuruba, eritilmiş tereyağını ve balı ilave edin.

Kaynamış tuzlu suda pirinci pişirin. Süzüp zeytinyağı ekleyin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.

Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri