Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elbistan Tava Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Elbistan Tava
Pratik Elbistan Tava Tarifi


Elbistan Tava (1 Kişilik)

Malzemeler


250 gram kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet ince doğranmış arpacık soğanı
1 adet domates
1 diş sarımsak
tuz
1 adet patlıcan
Kızartmak için: sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet sivribiber

Yemek Tarifi


250 gram kuşbaşı kuzu etini haşlayın.
Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağın alıp, eritin.
Sırasıyla 1 adet ince doğranmış arpacık soğanı ve domatesi koyup, sote edin.

Etin haşlandığı sudan 1 çorba kaşığı ilave edin.
Bir taşım kaynatın, 1 diş dövülmüş sarmısağı ve tuzu ekleyin.
Daha sonra tavayi ocaktan alın.

1 adet patlıcanı alacalı soyup, dilimleyin.
Tuzlayıp bir süre bekletin.
Patlıcan dilimlerini yıkayip kurulayın.
Sıvı yağı kızdırın.
Patlıcanları içine atın.
Rengini kaybettirmeden kızartın.

Biberin çekirdeklerin çıkarıp, ince ince doğrayın.
Biberleı de aynı tavada birkaç dakika çevirin.

Etleri bir güvece yayın.
Üzerine patlıcanları dizin.
Sırası ile, yoğurt, domates sote ve biberleri üzerine ilave edin.
Kaşar peyniri rendesini üzerine serpin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin.
Kaşar peyniri kızarınca fırından çıkarıp, servis yapın.

Not: Elbistan tava, Kahramanmaraş yöresine özgü bir yemek.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sıvı yağa tuz, 1 cay kasığı karabiber, 1 cay kasığı kırmızıbiber ve 1 cay kasığı kekiği karıştırın.

Kıyma ve sucuk baharatını derin bir kaseye alın. Dövülmüş sarımsaığı ilave edip bütün malzemeyi iyice yoğrun.

İki yemek kaşığı yağı eritip içerisine un ilave edin. Un kokusu gelinceye kadar kavurun.

Soğanı küp doğrayıp sıvıyağda pembeleştirin. Kabağı rendeleyip kavurduğunuz soğana ekleyin.

Soğanı ince ince doğrayın, sarımsağı ezin. Havucu temizleyip rendeleyin, kerevizi soyup küçük klipler halinde doğrayın. Hazırladığınız sebzeleri tencereye alıp sıvıyağı ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri