Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elbasan Tava Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Elbasan Tava
Pratik Elbasan Tava Tarifi


Elbasan Tava (6 Kişilik)

Malzemeler


500 gr Kuzu Eti (kemikli)
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Yogurt
2 Adet Yumurta
2 Yemek Kaşığı Margarin
1 Baş Soğan
Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı pul biber
1 Çay Bardağı Su

Yemek Tarifi


Bir kap içerisinde yağ ile doğranmış soğanı hafifçe öldürün.
İçerisine etleri atın.
Bir çay bardağı su ile etleri orta ısılı ateşte pişirin.
Pişen etleri kemiklerinden ayırarak tuzlayıp bir tepsiye yerleştirin.
Üzerine karabiber ve kırmızı pul biber gezdirin.

Bir kapta yoğurt, yumurta ve unu top top olmaması için iyice çırpın.
İçerisine et suyunu ilave edip tekrar karıştırın.
Yapmış olduğunuz bu karışımı etlerin üzerine düzgünce dökün.

Üzeri kızarıncaya kadar orta ısılı fırında pişirin.
Servis tabağına alın, sıcak olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Dolmalık biberlerin üst kısmını kesip içini iyice temizleyin. Soğanları küp biçiminde doğrayın.

Toprak ya da bakır fırın kabına önce ince doğranmış sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates ve yağı ekleyin

Tatlı yiyip tatlı konuşmak isteyenler için Derya Aydın'dan hoş bir tarif.

Yerelmasını temizleyip küçük yumruları olduğu gibi bırakın, büyüklerini küçüklerle aynı boyuna kesin. Yarım limon suyu ilave edilmiş suda bekletin.

Bu bayram da şekerpare... Bu tarifle bayram günlerinizi tatlandırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri