Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ekmekte Antrikot Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Ekmekte Antrikot
Pratik Ekmekte Antrikot Tarifi


Ekmekte Antrikot (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Dilim Tost Ekmeği
4 Adet Antrikot
4 Dilim Çedar Peyniri
1/2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Kase İnce Kıyılmış Dereotu

Yemek Tarifi


Öncelikle mantarları yıkayıp, 15 dakika limonlu suda bekletin.
Dört parçaya kesip teflon tavaya koyun.
Üzerine bir tutam tuz serpin.

Mantarlar suyunu bırakıp çektikten sonra tavaya yarım çorba kaşığı tereyağı ve ince kıyılmış 1 kase dereotunu ekleyin.
Birkaç dakika daha pişirin.

Başka bir tavada antikotları kısık ateşte kendi yağıyla kızartın.
Antrikotlar kızardıktan sonra tavada kalan etin yağına ekmekleri batırın.
Daha sonra ekmeklerin üzerine antrikot , mantar sote ve en üste de çedar peynirini koyun.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15 dakika pişirin, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeytinyağının yarısını tavaya alın. Lüfer balığını temizledikten sonra bütün olarak tavada pişirin.

Reçellik güllerin yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün. Gül yapraklarını tencereye alıp şeker ve limon suyunu ekleyin.

Yılbaşı partisi için farklı bir mutfak denemek isteyenler için bir Rus klasiği stroganoff tarifi. Rejans'ın mutfak şefi Server Mersin anlattı...

Kuzu etini robota alın. Üzerine kırmızı biber, maydanoz, sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip birlikte çekin.

Zahter baharatı ile lezzetlendirilmiş bir tavuk yemeği tarifi. Mehmet Soykan'ın tarifini evde kolayca yapabilir, farklı lezzetler yaratabilirsiniz...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri