Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ekmekte Antrikot Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Ekmekte Antrikot
Pratik Ekmekte Antrikot Tarifi


Ekmekte Antrikot (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Dilim Tost Ekmeği
4 Adet Antrikot
4 Dilim Çedar Peyniri
1/2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Kase İnce Kıyılmış Dereotu

Yemek Tarifi


Öncelikle mantarları yıkayıp, 15 dakika limonlu suda bekletin.
Dört parçaya kesip teflon tavaya koyun.
Üzerine bir tutam tuz serpin.

Mantarlar suyunu bırakıp çektikten sonra tavaya yarım çorba kaşığı tereyağı ve ince kıyılmış 1 kase dereotunu ekleyin.
Birkaç dakika daha pişirin.

Başka bir tavada antikotları kısık ateşte kendi yağıyla kızartın.
Antrikotlar kızardıktan sonra tavada kalan etin yağına ekmekleri batırın.
Daha sonra ekmeklerin üzerine antrikot , mantar sote ve en üste de çedar peynirini koyun.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15 dakika pişirin, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derya Aydın'dan çok pratik ve lezzetli bir çörek...

Önceden kasaba kemiklerini çıkarttırdığınız ve incelttirdiğiniz tavuk göğüslerini mutfak tezgahına yayın,

Bir tencereye un, tozşeker, yumurta ve sütü aktarıp çırpın ve ocakta kaynayana dek karıştırarak pişirin.

Soğanların alt kısımlarını biraz kesip kabuklarını soyun. Bütün olarak sıcak suda haşlayıp süzgece alın.

Sahrap Soysal'ın bayram tatlılarından biri...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri