Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ekmekte Antrikot Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Ekmekte Antrikot
Pratik Ekmekte Antrikot Tarifi


Ekmekte Antrikot (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Dilim Tost Ekmeği
4 Adet Antrikot
4 Dilim Çedar Peyniri
1/2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Kase İnce Kıyılmış Dereotu

Yemek Tarifi


Öncelikle mantarları yıkayıp, 15 dakika limonlu suda bekletin.
Dört parçaya kesip teflon tavaya koyun.
Üzerine bir tutam tuz serpin.

Mantarlar suyunu bırakıp çektikten sonra tavaya yarım çorba kaşığı tereyağı ve ince kıyılmış 1 kase dereotunu ekleyin.
Birkaç dakika daha pişirin.

Başka bir tavada antikotları kısık ateşte kendi yağıyla kızartın.
Antrikotlar kızardıktan sonra tavada kalan etin yağına ekmekleri batırın.
Daha sonra ekmeklerin üzerine antrikot , mantar sote ve en üste de çedar peynirini koyun.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15 dakika pişirin, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bulguru ince delikli bir süzgece aktarıp üzerine sıcak su gezdirin. Suyu süzdükten sonra başka bir kaba aktarıp üzerine çok az su gezdirin.

Ahududuyu dikkatlice yıkayın ve 150 ml. su ile birlikte bir tencereye koyun. Ahududuyu suyun içinde kabaca ezin. Kısık ateşte bir taşım kaynatın.

Bir kapta un, tuz ve suyda hamuru yoğurun. Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar dinlendirin.

Meyvelerin ve havucun kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın.

Fırını önceden 190 derecede ısıtın. Karnabaharı çiçeklerine ayırın. Patatesleri yıkayıp soyun ve ortadan ikiye kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri