Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Düğün Yahnisi Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Düğün Yahnisi
Pratik Düğün Yahnisi Tarifi


Düğün Yahnisi (4 Kişilik)

Malzemeler


8 Parça Kemikli Kuzu Eti
5 Adet Kuru Soğan
1 Çay Kaşığı Tarçın
2 Adet Karanfil
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Çorba Kaşığı Margarin
Bir Miktar Yoğurt
Yeterince Su

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak kuzu etini iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koyalım.
Bol su ile iyice pişirelim.
Pişerken üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla almayı ihmal etmeyelim.

Eti kevgirden geçirip suyunu süzelim.
Etleri kemiklerinden ayıralım.
Temizlediğimiz etleri yoğurda bulayıp yada arzuya göre sade olarak yağda kızartarak bir tencereye alalım.

Etleri kızarttığımız yağda halka halka doğradığımız soğanları pembeleştirelim.
Tarçın, karanfil ve tuzunu da ilave ederek kavuralım.

Kavurduğumuz malzemeyi tencereye aldığımız etlerin üzerine yağı ile birlikte ilave edelim.
20 dk kapağı kapalı olarak pişirdikten sonra servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lüleburgaz’ın köylerinde nisan-mayıs aylarında, yağmur duasına çıkıldığında Höşmerim yapmak adettendir. Höşmerim, Anadolu’nun pek çok ilinde farklı şekillerde hazırlanıyor. Kimi yerlerde un tereyağında kavruluyor.

Kuşbaşı hindi etini yıkayıp yapışmaz yüzeyli tavada kavurun. Etlerin pişmesine yakın tuz, karabiber ve pulbiber ilave edip karıştırın.

Karıştırma kabına normal unu, kepek ununu döküp her ikisini karıştırıyoruz ve ortasını havuz şeklinde açıyoruz.

Peynirli malzeme için domateslerin çekirdeklerini ayıkladıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın. Peynirinin üçte birini küp küp halinde doğrayın.

Bademleri robottan geçirin. Tüm malzemeyi birbirine iyice yedirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri