Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Düğün Yahnisi Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Düğün Yahnisi
Pratik Düğün Yahnisi Tarifi


Düğün Yahnisi (4 Kişilik)

Malzemeler


8 Parça Kemikli Kuzu Eti
5 Adet Kuru Soğan
1 Çay Kaşığı Tarçın
2 Adet Karanfil
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Çorba Kaşığı Margarin
Bir Miktar Yoğurt
Yeterince Su

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak kuzu etini iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koyalım.
Bol su ile iyice pişirelim.
Pişerken üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla almayı ihmal etmeyelim.

Eti kevgirden geçirip suyunu süzelim.
Etleri kemiklerinden ayıralım.
Temizlediğimiz etleri yoğurda bulayıp yada arzuya göre sade olarak yağda kızartarak bir tencereye alalım.

Etleri kızarttığımız yağda halka halka doğradığımız soğanları pembeleştirelim.
Tarçın, karanfil ve tuzunu da ilave ederek kavuralım.

Kavurduğumuz malzemeyi tencereye aldığımız etlerin üzerine yağı ile birlikte ilave edelim.
20 dk kapağı kapalı olarak pişirdikten sonra servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mantarları yıkayıp limonlu suda bekletin. Havucu temizleyip dilimleyin. Soğanı küp küp doğrayın.

Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.

Lebeni, Elazığ mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin anlattı...

Mersin ve Antakya yöresinin vazgeçilmez bir tatlısı. İçi ceviz dolu olan Kerebiç, bu bölgelerde akla gelen ilk tatlıdır...

İlk olarak tavuk göğüslerini rulo yaparak ya da kesip üst üste koyarak kübik bir sekile getirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri