Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çin Usulü Dana Yahni Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Çin Usulü Dana Yahni
Pratik Çin Usulü Dana Yahni Tarifi


Çin Usulü Dana Yahni (4 Kişilik)

Malzemeler


300 gr Dana Eti
2 Soğan
3 Sivribiber
1 Havuç
2 Diş Sarımsak
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Çorba Kaşığı Soya Fasulyesi
2 Çorba Kaşığı Soya Sosu
2 Kahve Fincanı Sıcak Su

Yemek Tarifi


Dana etini şeritler halinde kesin.
Soğanları soyup iri parçalar halinde doğrayın.
Biberleri temizleyip çekirdeklerini ayıklayın.
Havuç ve sarımsağı iri iri kıyın.

Sıvıyağı teflon tavada kızdırın.
Eti ilave edip rengi değişinceye kadar kavurun.
Soğan, havuç, biber, sarımsak ve soya fasulyesini ekleyin.
Sürekli karıştırarak birkaç dakika pişirin.

Sıcak su ve soya fasulyesini ilave edip sebzeler diri kalacak şekilde birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Eti robotta irice çekin. Bir kaba alıp üzerine antepfıstığı ve tuz ekleyin. Elinizle çok hafif yoğurun.

Asma yapraklarının saplarını kesin. İyice yıkadıktan sonra sıcak suda bir saat bekletip süzün.

Ön hazırlık olarak 1 çorba kaşığı margarini tavaya alıp, eritin. 3 dal soğanı ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanı 1 tatlı kaşığı kekikle birlikte tavaya ilave edip, karıştırın.

Batı Ege mutfağından rezene ile tatlandırılmış bir kuzu eti yemeği...

Soğanları soyup ince ince kıyın. Patates ve havucu soyup yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayın. Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri