Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Brüksel Lahanalı Bonfile Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Brüksel Lahanalı Bonfile
Pratik Brüksel Lahanalı Bonfile Tarifi


Brüksel Lahanalı Bonfile (4 Kişilik)

Malzemeler


700 gr Brüksel Lahanası
3 Su Bardağı Et Suyu
125 gr İrmik
4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Soğan
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Defne Yaprağı
200 gr Süt Kreması
Tuz, Karabiber
4 Bonfile

Yemek Tarifi


2 su bardağı et suyunu bir tencerede kaynatın.
İrmiği ilave edip pişirin.
Büyük bir tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp ateşten alın ve irmikli karışımı içine dökün.
Soğumasını bekleyin.

Bu arada soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Bir tavada margarini eritip soğanı kavurun.
Brüksel lahanası ve defne yaprağını ilave edip kavurmaya devam edin.
Kalan et suyunu ve süt kremasını ekleyin.
10 dakika kadar pişirip tuz ve karabiberle tatlandırın.

İrmikli karışımı kareler halinde kesip tavadan alın.
Bir diğer tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp irmikli kareleri kızartın Soğumayacak şekilde bekletin.

Bonfileleri tuz ve karabiberle ovun.
Bir tavada kalan yağı kızdırıp bonfileleri kızartın.
Bonfileleri, Brüksel lahanası ve irmik eşliğinde servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çok pratik, çocukların severek yiyeceği, 5 dakikada hazırlanabilecek bir yemek...

Unları, pudra şekerini, tuzu ve mayayı büyük bir kapta karıştırın. Yağı ve yeterince ılık suyu ekleyip yumuşak bir hamur yapın.

kg taze sarımsak ve yarım kg taze soğanın beyaz kısımlarını 2 cm boyunda doğrayıp, soğuk suda dinlendirin.

Yumurtaları ve şekeri cam kaseye alın. Kaseyi içinde kaynar su bulunan bir kabın üzerine yerleştirin.

Karıştırma kabına oda sıcaklığında margarini, çiçek yağını, yoğurdu, mahlebi, toz şekeri, kabartma tozunu koyup karıştırıyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri