Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Böfstrogonof Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Böfstrogonof
Pratik Böfstrogonof Tarifi


Böfstrogonof (4 Kişilik)

Malzemeler


750 gr Bonfile
2 Adet Soğan
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Salça
2 Çay Kaşığı Hardal
200 gr Krema
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Limon
Tuz

Yemek Tarifi


Eti yarım parmak kalınlığında ve iki parmak uzunluğunda doğrayıp, bir çay kaşığı karabiberle ovalım.
Derince bir tavaya margarini alıp ince kıyılmış iki soğanı kısık ateşte on dakika çevirelim.

Etleri ilave edip harlı ateşte karıştırarak beş dakika kavuralım.
Bir çorba kaşığı unu kavrulmakta olan etlere serpip karıştıralım.
Sonra bir çorba kaşığı domates salçası ile ikişer çay kaşığı hardal ve tuzu katıp, üç dört dakika daha harlı ateşte pişirelim.

Bir bardak çiğ krema ile birkaç damla limon suyunu ilave edelim.
Kaynatmadan iyice ısıtalım.
Isıtılmış bir tabağa alıp hemen servis yapalım.
Eğer bonfile yerine başka bir et kullanırsanız, kremayı eklemeden önce etleri yumuşayıncaya kadar kapalı olarak harlı olmayan ateşte pişirmeniz gerekir.
NOT: Mantarların kararmaması için limonlu suda haşlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamburger ekmeğini enlemesine ikiye kesin. Alttaki ekmeğin üzerine marul yapraklarını yerleştirin. Mısır salsalı sos malzemelerini bir kasede karıştırın.

Yemekevi.tv okuyucularınden Neslihan Hanım'dan çölyaklılar için özel bir tarif...

Makarnayı damak zevkinize göre haşlayın. Bu arada havucu soyup, ince uzun şekilde doğrayın.

Soğanları ince doğrayın. Bir tencereye aldığınız zeytinyağında fıstığı kavurun.

Kaynamış tuzlu suda pirinci pişirin. Süzüp zeytinyağı ekleyin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri