Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Böfstrogonof Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Böfstrogonof
Pratik Böfstrogonof Tarifi


Böfstrogonof (4 Kişilik)

Malzemeler


750 gr Bonfile
2 Adet Soğan
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Salça
2 Çay Kaşığı Hardal
200 gr Krema
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Limon
Tuz

Yemek Tarifi


Eti yarım parmak kalınlığında ve iki parmak uzunluğunda doğrayıp, bir çay kaşığı karabiberle ovalım.
Derince bir tavaya margarini alıp ince kıyılmış iki soğanı kısık ateşte on dakika çevirelim.

Etleri ilave edip harlı ateşte karıştırarak beş dakika kavuralım.
Bir çorba kaşığı unu kavrulmakta olan etlere serpip karıştıralım.
Sonra bir çorba kaşığı domates salçası ile ikişer çay kaşığı hardal ve tuzu katıp, üç dört dakika daha harlı ateşte pişirelim.

Bir bardak çiğ krema ile birkaç damla limon suyunu ilave edelim.
Kaynatmadan iyice ısıtalım.
Isıtılmış bir tabağa alıp hemen servis yapalım.
Eğer bonfile yerine başka bir et kullanırsanız, kremayı eklemeden önce etleri yumuşayıncaya kadar kapalı olarak harlı olmayan ateşte pişirmeniz gerekir.
NOT: Mantarların kararmaması için limonlu suda haşlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını açın. Eritilmiş 4 kaşık margarin, tuz, yumurta, sirke, yoğurt ve karbonatı ilave edin.

Kebaplarıyla meşhur Antep'in kazan kebabı da tadılması gereken yemeklerden biri...

Öncelikle un, yumurta, tuz ve suyu karıştırıp ser bir hamur elde edin. Hamuru nemli bir beze sararak 15 dakika dinlendirip iri bezelere ayırın.

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurma ile yapılan incir tatlısı sofralarınızı tatlandıracak. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Kremayı küçük bir tencereye alıp bir taşım kaynatın. Üzerine küçük parçalara ayırdığınız çikolataları ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri