Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Biftek Rulosu Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Biftek Rulosu
Pratik Biftek Rulosu Tarifi


Biftek Rulosu (3 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Soğan
1 Adet Havuç
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
Tuz
250 gr.
Kıyma
6 Adet Biftek
1 Çay Kaşığı Bezelye
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Su Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Margarin

Yemek Tarifi


1 adet soğanı ve havucu rendeleyin.
1 çay kaşığı karabiber, kimyon, tuz ve kıymayı derin bir kabın içinde yoğurun.
1 çay bardağı bezelyeyi ekleyin.

6 adet bifteğin içine, hazırladığınız harcı doldurun.
Biftekleri rulo biçiminde sarın.
Bifteğin kenarlarını kürdanla tutturun.
İçlerini doldurduğunuz biftekleri, margarinle hafifçe yağladığınız tepsiye dizin.

1 çorba kaşığı salçayı, 1 su bardağı suya karıştırın.
Bifteklerin üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelşk fırında 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra kürdanları bifteklerden çıkarıp servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Nohudu akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Toprak ya da bakır fırın kabına önce ince doğranmış sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates ve yağı ekleyin

Sevinç Akyol'dan lezzetli ve pratik bir tarif

Bir tencereye su ve et suyunu alıp ocağa oturtun. Tuz ekleyin ve kaynamaya başlayınca makarnayı ilave edin.

1 çay bardağı yoğurt,1 çay bardağı sıvı yağ ve yarım paket oda sıcaklığında margarini derin bir kabın içinde karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri