Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Biberli Kuzu Kızartma Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Biberli Kuzu Kızartma
Pratik Biberli Kuzu Kızartma Tarifi


Biberli Kuzu Kızartma

Malzemeler


500 gr.
kuzu bonfile
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
6 adet yeşil soğan
2 dişsarmısak
1 çay bardağı et suyu
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Kuzu bonfileyi şerit şeklinde kesin.
Tuz, karabiber, limon suyu, pul biber ve eti bir kasede karıştırıp, kasenin ağzını hava almayacak şekilde kapatın.
Eti buzdolabında 30 dakika bekletin.
Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp, ince şerit şeklinde doğrayın.
Taze soğanları ince kıyın.

Sıvı yağı bir tavada kızdırın.
Kişniş tohumlarını koyup 30 saniye kavurduktan sonra eti ilave edip hızlı ateşte 1 dakika kavurun.
Doğranmış biber ve ince kıyılmış sarımsağı da ilave edip, biber hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.

Sıcak et suyunu ilave edip 1 dakika kaynatın.
Ateşin altını kısıp et suyunu çekinceye kadar, yaklaşık 5 dakika daha pişirin.
Biberli kuzu bonfileyi, yanında spagetti ile servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk etini küçük küpler şeklinde doğrayın. Soğanın kabuğunu soyun kıyın.

Patlıcanları alaca soyup, kalın dilimleyin. Acısının çıkması için, bol tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın.

Çukur bir tencereye 2 litre su koyun. Bir yemek kaşığı tuz ve yeteri kadar sıvı yağ koyup kaynatın.

Hiç balıklı börek denediniz mi? Çırağan Sarayı Sous Chef'i Tuncay Terzioğlu, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için çok özel bir börek tarifi verdi.

Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri