Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Biberiyeli Kuzu Budu Sarması Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Biberiyeli Kuzu Budu Sarması
Pratik Biberiyeli Kuzu Budu Sarması Tarifi


Biberiyeli Kuzu Budu Sarması (4 Kişilik)

Malzemeler


1 adet kuzu budu
1 tatlı kasığı biberiye
1 adet soğan
1 kahve fincanı mısırözü yağı
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi
3 adet haşlanmış havuç
Tuz, karabiber
Bağlamak için: Pamuk ipliği
Sosu için:
1 kahve fincanı mısırözü yağı
3 diş sarmısak
1 çorba kasığı salça
1 kahve fincanı sirke
1 çay bardağı su
Yeteri kadar tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp, bütün olarak açın.
Soğanı rendeleyin.
Tuz, karabiber, 1 tatlı kasığı biberiye ve 1 kahve fincanı mısırözü yağı karıştırıp, etin üzerine sürün.
Etin üzerine bıçakla çentikler atın.
Etin bir kenarına ceviz içini, dilimlemiş havucu koyun.
Rulo seklinde sarın.
İple her yerinden sıkıca bağlayın.

Hafif yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapın.
Sürekli çevirerek ruloyu hafif kızartın.
Bu arada pişirme sosu için, tavaya mısırözü yağını alın.
Salça, dövülmüş sarmısak, 1 kahve fincanı sirke, su, tuz ve karabiber ilave edip bir tasım kaynatın.

Kuzu rulosunu yağlanmış bir fırın kabına alın.
Hazırladığınız sosu üzerine gezdirin.
Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutun.
Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla alıp üzerine gezdirin.
Dilimleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kurban etleriyle kolayca yapılabilecek lezzetli bir tarif. Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün sizler için anlattı.

Vejetaryenler için pizza tarifi

Bir kabın içerisine un koyun. Unun ortasına az maya, şeker, ılık süt, yumurta ve tuz koyarak orta sertlikte hamur yoğurun.

Kayısıları derin bir tencereye alın. Üzerine su ve çubuk tarçın ekleyip 15 dakika haşlayın.

Kremayı kısık ateşte ocağa koyun. Isınınca çikolatayı kırıp, içine atın. Krema kaynamadan ocaktan alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri