Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Beğendili Kebap Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Beğendili Kebap
Pratik Beğendili Kebap Tarifi


Beğendili Kebap

Malzemeler


600 gr Kuzu kuşbaşı
110 gr margarin
100 gr Soğan
1 çorba kaşığı Domates salçası
1 tatlı kaşığı Tuz
Baharat torbası
2.
5 bardak Su
1 Kg Patlıcan
80 gr Un
1 lt Süt
80 gr Kaşer peyniri rendesi
1/2 adet Limon

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın.
Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin.
Yağ kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin.
Ateşi açın.
Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin.
Soğanı tenceredeki etlere ilave edin.
Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin.
Salçayı katın.
Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika da salçayı kavurun.
Tuzunu serpin.
Baharat torbasını ilave edin.

Ateşi kısın.
Tencerenin üzerine bir tas kapayın, 1 bardak sıcak suyu, tasın kenarından dökün.
Tencerenin kapağını sıkıca örtün.
Kebabı ağır ateşte 8-10 dakika pişirin.

Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sıcak suyu koyup, yine ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin.
Gerekirse pişirme süresini uzatın.

Bu arada kebap suyunu çekerse, bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz.
Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salçası olmalıdır.

Kebap pişerken bir yandan beğendiyi hazırlayın.
Bunun için büyükçe bir tencerenin içine 1/2 limonun suyunu sıkın, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.
Patlıcanları tercihan kömür ateşinde, bu mümkün değilse kızgın yağda ya da fırında, gerektiğinde alt üst ederek, yumuşayıp yer yer su sızdırmcaya kadar pişirin.
Saplarından kesip, tuz ve limonun bulunduğu tencereye koyun.
Üzerlerini örtecek kadar su ilave edip, soğumaya bırakın.

Soğumuş patlıcanların kabuklarını keskin bir bıçakla soyup, atın.
Patlıcanların etli kısımlarını bir başka kaba aktarın.

Sütü bir taşım kaynatıp, bir kenara alın.
Yağın kalan 80 gramını orta boy bir tencerede, orta ateşte ısıtın.
Yağ kızmaya başlayınca ununu ilave edin.
Meyaneyi, tahta bir kaşıkla sık sık karıştırarak pişirin.
Un sararmaya başlayınca birkaç dakika daha pişirip, tencereyi ateşten alın.
Bir kenarda ılınmaya bırakın.

Meyane ılınınca tencereyi tekrar orta ateşe oturtun.
Sıcak sütü, tahta bir spatulayla sürekli karıştırarak, azar azar meyaneye yedirin.
Çok ağır ateşte 10 dakika pişirin.

Patlıcanları iyice sıkıp, çok ince kıyın.
Patlıcanları ateş üzerindeki meyaneye ilave edin.
Yumurta teliyle karıştırarak 5-6 dakika daha pişirin.
Kaşer peyniri rendesini ilave edin.
Karıştırın.
Beğendiyi ateşten alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Havucu rendeleyin. Kaynayan suyun içine tortelliniyi dökün. 4 dakika kaynatın. Fasulyeleri tortellininin içine ekleyin, 2 dakika daha pişirin.

Yıkanmış baklalın uç kısımlarını kesip ayıkladıktan sonra 2 cm boyunda doğrayın. Orta boy bir tencerenin içine doğranmış baklaları koyun.

Krem şantiyi, 1 çorba kaşığı kakao ve 2 çay bardağı sütle çırpın. Yumurta, irice dövülmüş bisküvi, ceviz ve yarım su bardağı tozşekeri ekleyin.

Meyvaları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Üzerine toz şeker koyup bir gece bekletin. Ertesi gün 1 su bardağı soğuk su ekleyip orta ateşte kaynatın.

Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Soğanı küp doğrayın. Yağsız tavada kavurun. Kıymayı ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri