Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bayram Kavurması Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Bayram Kavurması
Pratik Bayram Kavurması Tarifi


Bayram Kavurması

Malzemeler


1 kg kuzu but (orta yağlı)
100 gr kuyruk yağı
Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik

Yemek Tarifi


Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun.
İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin.
Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.

Tencereyi kapalı kapalı bir şelkilde arada bir silkeleyerek etlerin yer değiştirmesini ve yağ ile temasını sağlayınız.
Et pişince üzerine tuz, karabiber ve kekik ilave ediniz.
Sıcak olarak servis yapınız.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Domatesleri kaynar suya batırıp çıkardıktan sonra kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkartın.

Tost ekmeklerini ekmek kızartma makinesinde hafifçe kızartın. Oda sıcaklığındaki tereyağına hardalı ilave edip el blenderi ile karıştırın

Eti tencereye alın. Suyunu salıp yeniden çekene dek pişirin. Ayvaları dilimleyin. Az miktardaki suda haşlayın.

5-6 dal taze sarımsağı kıyın. Derin bir kasede sarımsak, 3 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi iyice çırpın.

Beğendiyi hazırlamak için patlıcanları közleyln. Elinizle ince ince didin, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin, 1 çorba kaşığı unu, yağda kavurun, 1 su bardağı sütü ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri