Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Baharatlı Gulaş Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Baharatlı Gulaş
Pratik Baharatlı Gulaş Tarifi


Baharatlı Gulaş (4 Kişilik)

Malzemeler


800 gr Dana Kuşbaşı
4 Soğan
80 gr Tereyağı veya Margarin
1 Çay Kaşığı Kırmızı Pulbiber
1 Çorba Kaşığı Sirke
4-5 Diş Sarmısak
2 Defne Yaprağı
4 Olgun Domates
1 Su Bardağı Et Suyu
1 Tutam Mercanköşk
1 Tutam Kimyon
Tuz

Yemek Tarifi


1) Eti iri kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Soğanları soyup ince ince kıyın.
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

2) Tavada tereyağını eritin.
Soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar orta ateşte kavurun.
Kırmızı pulbiber ve sirke ekleyip karıştırın.

3) Eti tavaya ilave edip karıştırın.
Defne yaprakları, mercanköşk ve kimyonu ekleyin.
Sarımsak dişlerini soyup bütün olarak yemeğe ilave edin.
Et suyu ve tuzu ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun.

4) Doğranmış domatesi ilave edip kapağı kapalı olarak ağır ateşte 1.
5-2 saat pişirin.
Etin dibe yapışmaması için ara sıra tahta kaşıkla karıştırın.
Suyunu çektikçe kaynar et suyu ilave edebilirsiniz.
Gulaş piştikten sonra sarımsak dişlerini içinden çıkarın.
Sıcak olarak servis yapın.

NOT: Mümkünse baharatlı gulaşı bakır bir kapta hazırlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pırasa ve soğanları ince kıyın. Bir tencerede margarini eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.

Tavuğu keskin bir bıçakla parçalara ayırıp iyice yıkayın. Bir tencerede margarini eritin.

Şerbet malzemesini kaynatıp, soğumaya bırakın. Yumurtaları iyice çırpın. Yoğurt ilave ederek çırpmaya devam edin.

Home Store Cafe pastacılarından Ayhan Lafçı'dan pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için çok pratik, kalorisi az diyet bir kurabiye. Formuna özen gösterenler bu kurabiyeyi mutlaka denemeli.

Çocukların da keyifle yiyeceği paneli parmak tavukları hazırlamak oldukça keyifli. Ramada Plaza İstanbul Hotel aşçılarından Ercan Erkan'ın bu yemek tarifini mutlaka deneyin....

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri