Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Baharatlı Gulaş Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Baharatlı Gulaş
Pratik Baharatlı Gulaş Tarifi


Baharatlı Gulaş (4 Kişilik)

Malzemeler


800 gr Dana Kuşbaşı
4 Soğan
80 gr Tereyağı veya Margarin
1 Çay Kaşığı Kırmızı Pulbiber
1 Çorba Kaşığı Sirke
4-5 Diş Sarmısak
2 Defne Yaprağı
4 Olgun Domates
1 Su Bardağı Et Suyu
1 Tutam Mercanköşk
1 Tutam Kimyon
Tuz

Yemek Tarifi


1) Eti iri kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Soğanları soyup ince ince kıyın.
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

2) Tavada tereyağını eritin.
Soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar orta ateşte kavurun.
Kırmızı pulbiber ve sirke ekleyip karıştırın.

3) Eti tavaya ilave edip karıştırın.
Defne yaprakları, mercanköşk ve kimyonu ekleyin.
Sarımsak dişlerini soyup bütün olarak yemeğe ilave edin.
Et suyu ve tuzu ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun.

4) Doğranmış domatesi ilave edip kapağı kapalı olarak ağır ateşte 1.
5-2 saat pişirin.
Etin dibe yapışmaması için ara sıra tahta kaşıkla karıştırın.
Suyunu çektikçe kaynar et suyu ilave edebilirsiniz.
Gulaş piştikten sonra sarımsak dişlerini içinden çıkarın.
Sıcak olarak servis yapın.

NOT: Mümkünse baharatlı gulaşı bakır bir kapta hazırlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, ruşeym ve tuzu büyük bir kaseye koyun. Tereyağını ekleyip küçük ekmek kırıntıları haline gelinceye kadar parmak uçlarınızla ufalayın.

Bir kapta yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Ardından süt, sıvıyağ, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırarak katın.

Zeytinyağı ve 2 çay bardağı suyu bir kapta karıştırın. Yufkalardan birinin üzerine bu karışımdan sürün.

Tatlı yiyip tatlı konuşmak isteyenler için Derya Aydın'dan hoş bir tarif.

Kıymet Turgut'tan lezzetli bir tatlı tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri