Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Avcı Usulü Kuzu Bacağı Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Avcı Usulü Kuzu Bacağı
Pratik Avcı Usulü Kuzu Bacağı Tarifi


Avcı Usulü Kuzu Bacağı (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Adet Kuzu İncik
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Salça
12 Adet Arpacık Soğanı
2 Adet Çarliston Biber
2 Adet Domates
Tuz
Kızartmak için Sıvı Yağ

Yemek Tarifi


öncelikle sıvı yağı tavaya alın.
Kuzu incikleri sıvı yağda kızartın.
Tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağı koyun.
Kızdıktan sonra 1 çorba kaşığı unu ekleyin.
Unun rengi değişene kadar kavurun.
1 çorba kaşığı salçayı ilave edin.
Yeterince suyu ekleyin.
Kuzu inciklerini tencereye aktarın.
Et yumuşayana dek pişirin.

Başka bir tavaya çok az sıvı yağ koyun.
Kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını, ikiye kesilmiş mantarları, iri parçalar halinde kesilmiş çarliston biberlerini ve domatesi ilave edin.
Mantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.

Ayrı bir tencerede kaynayan kuzu inciklerin pişmesine yakın soğanlı ve mantarlı karışımı ekleyin.
1-2 taşım kaynatın.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırın kabına yağlı kağıt yayın. Elma ve armutları dilimleyip soyun ve çekirdeklerini çıkartıp fırın kabına dizin.

Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin.

Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın. Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin. Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın.

Mısır unu, tozşeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun.

Ayıklanmış ve kılçığı çıkarılmış tekiri iri parçalar halinde doğrayıp tencereye alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri